Παράσταση στον ΟΑΕΔ Ν. Ιωνίας για τους απλήρωτους εκπαιδευτικούς από τον «Γ. Σεφέρη»
REUTERS/YORGOS KARAHALIS
Κοινωνία

Παράσταση στον ΟΑΕΔ Ν. Ιωνίας για τους απλήρωτους εκπαιδευτικούς από τον «Γ. Σεφέρη»

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης πραγματοποίησε την Παρασκευή 28/8 παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στη Νέα Ιωνία, εξαιτίας της καθυστέρησης (δύο και πλέον μηνών) που παρατηρείται σε ό,τι  αφορά την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε εκατοντάδες αναπληρωτές καθηγητές.

Στη συνάντηση με τον προϊστάμενο της παραπάνω υπηρεσίας ζητήθηκαν εξηγήσεις «για την ταλαιπωρία  των απολυμένων συναδέλφων», με τον πρώτο να αποδίδει τις καθυστερήσεις στον υπερβολικό φόρτο εργασίας (επιδόματα από εκατοντάδες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, με αφορμή τον κορωνοϊό, προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, προγράμματα κρατικών  επιδοτήσεων προς επιχειρηματίες για νέες προσλήψεις…), σε συνδυασμό με την υποστελέχωση του Οργανισμού, αλλά και έλλειψη προσωπικού, η οποία επιδεινώθηκε εξαιτίας της πανδημίας με την απουσία υπαλλήλων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, «γεγονός που διαπιστώσαμε και εμείς από τις συνομιλίες με τους εργαζομένους στο συγκεκριμένο υποκατάστημα», όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου.

Εν τω μεταξύ, χθες πιστώθηκαν από τον ΟΑΕΔ Νέας Ιωνίας οι λογαριασμοί των καθηγητών που είχαν κάνει την αίτησή τους για την ένταξη στην τακτική επιδότηση στις 2 Ιουλίου. Την επόμενη Παρασκευή, σύμφωνα με την ενημέρωση, θα  πιστωθούν τα επιδόματα όσων οι αιτήσεις έγιναν 3-4 Ιουλίου.

«Σε κάθε περίπτωση, υπεύθυνοι και για τον τρόπο λειτουργίας του ΟΑΕΔ δεν είναι οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες να εξυπηρετήσουν τις χιλιάδες περιπτώσεις των ανέργων. Είναι η πολιτική των κυβερνήσεων που οδηγεί στη φτώχεια, στην ανακύκλωση της ανεργίας, τα επιδόματα πείνας, τις περικοπές σε προσωπικό και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, με μισά δικαιώματα, κάτι που οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί γνωρίζουν από πρώτο χέρι» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου και προσθέτει:

«Είναι ενδεικτικό της απαράδεκτης αυτής κατάστασης ότι οι αναπληρωτές που αυτές τις ημέρες καλούνται να υπηρετήσουν και στην τελευταία γωνιά της Ελλάδας, παραμένουν στην ουσία χωρίς κανένα εισόδημα εδώ και δύο μήνες, αλλά παρόλα αυτά καλούνταιμέσα σε αυστηρότατες προθεσμίες να παρουσιαστούν οπουδήποτε, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η εξαιρετικά δυσχερής οικονομική κατάστασή τους.

»Και η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά το υπ. Παιδείας και την κυβέρνηση της Ν.Δ. που δεν κάνουν, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, που δεν καλύπτουν όλα τα κενά από την πρώτη φάση στα σχολεία, που δεν αυξάνουν τις δαπάνες για την παιδεία, που δεν θα ανοίξουν τα σχολεία με όρους και προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών».

Και η ανακοίνωση του Συλλόγου καταλήγει:

«Κλιμακώνουμε την πάλη μας το επόμενο διάστημα για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της εκπαίδευσης για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!

  • Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείου Παιδείας τη Δευτέρα 31/8 στις 10.30 π.μ. για όλα τα παραπάνω ζητήματα.
  • Στη  συνέχεια τις 12.30 στα γραφεία της Δ/νσης Π.Ε Β΄Αθήνας την ίδια ημέρα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet