Πλήθος κόσμου στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΕΜΙΠΟ Δήμου Ν. Ιωνίας
Κοινωνία

Πλήθος κόσμου στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΕΜΙΠΟ Δήμου Ν. Ιωνίας

Το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού Δήμου Νέας Ιωνίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, στις 7 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας. Στην κατάμεστη αίθουσα εκατοντάδες φίλοι του Κέντρου αντάλλαξαν ευχές ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Χορωδία Αλαγιωτών υπό την διεύθυνση της μαέστρου Καίτης Τσεκούρα.

Στην έναρξη της εκδήλωσης η αντιπρόεδρος Ξένια Παλιόγλου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά και έδωσε το βήμα στον πρόεδρο του ΚΕΜΙΠΟ, Λουκά Χριστοδούλου, που έκανε τον απολογισμό του έτους 2019 και παρουσίασε φωτογραφίες και video από την πλούσια δράση του Κέντρου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τον εορτασμό των Θεοφανίων στην προκυμαία της Σμύρνης στις 6 Ιανουαρίου 2020 και την επίδοση της τιμητικής πλακέτας στη γενική πρόξενο της Ελλάδος στη Σμύρνη, Αργυρώς Παπούλια, που ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο στο 9ο Συμπόσιο του ΚΕΜΙΠΟ που πραγματοποιήθηκε από 22 έως 24 Νοεμβρίου 2019.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κ. Γαβριήλ, ο οποίος και εξέφρασε τις ευχές του για την επιτυχία του έργου του ΚΕΜΙΠΟ που ίδρυσε ο πρώην δήμαρχος Γιάν. Χαραλάμπους.

Στη συνέχεια κομμάτια πίτας έκοψαν η αναπληρωτής δήμαρχος Γκέλυ Σακαλόγλου, καθώς η δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου έλειπε λόγω ασθένειας, ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Σκευοφύλαξ εκ μέρους της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη, ο οποίος μετέφερε μήνυμα του επικεφαλής Παναγιώτη Μανούρη, ο δημοτικός σύμβουλος Αθαν. Αποστολόπουλος εκ μέρους της παράταξης 21ος αιώνας – Ν. Ιωνία νέα άποψη, ο Σπ. Αμανατίδης εκ μέρους της παράταξης Ενότητα για τη Ν. Ιωνία, καθώς ο τέως δήμαρχος Ηρακλής Γκότσης είχε αποχωρήσει λίγο νωρίτερα λόγω οικογενειακού προβλήματος), η Βάνα Παπαδοπούλου εκ μέρους του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, η αντιδήμαρχος Παιδείας Ελένη Αλατσίδου, ο Γιάν. Ηλιού εκ μέρους των Μικρασιατικών Συλλόγων και ο πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου (το κομμάτι αφιερώθηκε στον αείμνηστο Κ. Τσοπανάκη και δόθηκε στη σύζυγό του Σοφία). Η εκδήλωση έκλεισε με κεράσματα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης: ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Γιάννης Ιωάννου, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ, Ελένη Γρίβα, και η αντιπρόεδρος Χριστίνα Παπαηλιοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστασία-Ελένη Αγγελακοπούλου και Γιώργος Τσιακαλάκης της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κατοίκων Μικρολίμανου Πειραιά (απόγονοι Μικρασιατών προσφύγων), ο πρόεδρος Ευάγγ. Τζανής και ο αντιπρόεδρος Αναστ. Κεσανόπουλος, από το Σωματείο Μαδυτών «Ο Ελλήσποντος», η γεν. γραμματέας Άννα Σιδηροπούλου, από τον Γ.Σ. «Απόλλων» ο Πολύβιος Αφρουδάκης, από τον Σύλλογο Ινεπολιτών η γεν. γραμματέας Λαμπρινή Σπανοπούλου, από τον Σύλλογο Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας ο πρώην πρόεδρος Χάρης Σαπουντζάκης, ο αντιπρόεδρος Ν. Χατόγλου, η ταμίας Βασιλεία Κλαύση-Ζαχαράκη και τα μέλη Αθαν. Γουναρίδης, Σταύρος Παπαγερασίμου και Σίμος Ιντζόγλου, από τον Ιωνικό Σύνδεσμο ο επίτιμος πρόεδρος Δημήτρης Κωστιδάκης, από τον Σύνδεσμο Αλαγιωτών ο πρόεδρος Γιώργ. Νουβέλογλου, ο αντιπρόεδρος Παντ. Κότσογλου, η ταμίας Ευγ. Χατζόγλου, η κοσμήτορας Ελισ. Κουράκου, από τον Σύλλογο Σμυρναίων Ν. Ιωνίας η πρόεδρος Έλσα Ανθρακίδου, ο αντιπρόεδρος Άγγελος Μελεμενής, η ταμίας Νατάσα Κουδούνα, το μέλος του Δ.Σ. Χρυσάνθη Αθηνάκη, από το Ίδρυμα «Βασ. Στεριάδης», η πρόεδρος Καλλιόπη Στεριάδου, από την Πολιτιστική Ένωση Μικρασιατών «Η Καππαδοκία» η πρόεδρος Κούλα Μπρόλιου και ο αντιπρόεδρος Αρχάγγελος Γαβριήλ, από τον Φυσιολατρικό Όμιλο Ν. Ιωνίας ο επίτιμος πρόεδρος Νικ. Χομπάς, ο πρόεδρος της Διαδημοτικής Κίνησης Γιάν. Δαρμογιάννης, ο πρόεδρος της Ρουμελιώτικης Εστίας, Κώστας Βελιανίτης και τα μέλη του ΚΕΜΙΠΟ Μάκης Λυκούδης, Χρήστος Χατζηϊωάννου, Σωτήρης Βάρβογλης, Σταμάτης Γλιγλίνος, Ανδρ. Ανδρουλάκης, Ουρανία Κούτουλα, Ανδρέας Ανδρουλάκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet