Ποια ζητήματα έθεσε ο Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών Νέας Ιωνίας στο Δ.Σ.
Κοινωνία

Ποια ζητήματα έθεσε ο Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών Νέας Ιωνίας στο Δ.Σ.

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών Νέας Ιωνίας παραβρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου συζητήθηκε η κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς.

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών Νέας Ιωνίας αναφέρει σχετικά:

Θέσαμε πολύ αναλυτικά τα προβλήματα και τα αιτήματά μας:

  • Κανένα παιδί να μη μείνει εκτός παιδικών σταθμών (και φέτος πάνω από 100 παιδιά είναι στη λίστα επιλαχόντων). Να επαναλειτουργήσει παιδικός σταθμός στις περιοχές της Καλογρέζας και της Αλσούπολης;
  • Να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης στους σταθμούς χωρίς άλλη ταλαιπωρία παιδαγωγών, παιδιών και γονιών.
  • Να τηρηθεί το επιστημονικά καταρτισμένο πρόγραμμα διατροφής χωρίςελλείψεις ή προβλήματα με την ποιότητα των ειδών διατροφής όπως αυτά που παρατηρήθηκαν πέρυσι
  • Να προσληφθούν νέοι παιδαγωγοί ώστε να μην συγχωνεύονται τμήματα (με 22-24 τρίχρονα παιδιά) ή άλλα να υπολειτουργούν χωρίς να καλύπτεται το ωράριο, να τηρείται η προβλεπόμενη αναλογία παιδαγωγών-βοηθητικού προσωπικού και παιδιών, να μπορούν όσα παιδιά θέλουν να κοιμούνται στους παιδικούς σταθμούς.
  • Να υπάρξει και να τηρείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο για παιδιά και παιδαγωγούς ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού καθώς ήδη μετράμε την πρώτη συρροή.
  • Εκ μέρους της δημοτικής αρχής ακούσαμε πως “όλα στους σταθμούς λειτουργούν κανονικά” και πως μάλιστα “διορθώνονται όποια παλιότερα προβλήματα”… Επειδή όμως τρελοί δεν είμαστε… Ξεκαθαρίσαμε πως θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για τα παιδιά μας τους παιδικούς σταθμούς, το πρώτο σχολείο που έχουν ανάγκη το 2022.

Σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με πολλούς ακόμα φορείς και σωματεία της περιοχής μας το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 11:00 στην πλατεία Σημηριώτη στην κινητοποίηση ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια.

Για τα προβλήματα και τη φτώχεια που αντιμετωπίζουμε όλοι στα σπίτια μας και για όσα προστίθενται με την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς.

Παρέμβαση της προέδρου του Συλλόγου Β. Τσίγκα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Ιωνίας

Παρέμβαση της Ντ. Κουρτελέση και της Β. Τσίγκα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Ιωνίας

Ολόκληρη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet