Πορτοκαλί φωτισμός στο δημαρχείο Νέας Ιωνίας για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας
Κοινωνία

Πορτοκαλί φωτισμός στο δημαρχείο Νέας Ιωνίας για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

Στα πορτοκαλί «ντύθηκε» το δημαρχείο Νέας Ιωνίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, που έχει καθιερωθεί στις 30 Μαΐου, όπως ενημερώνει η δήμαρχος της πόλης, Δέσποινα Θωμαΐδου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η κ. Θωμαΐδου σημειώνει:

Ο Δήμος μας συμμετέχει στις πανελλαδικές δράσεις ευαισθητοποίησης της Ελληνικής Εταιρείας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας με τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδoς (ΚΕΔΕ).

Με το πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα της ζωής και της ελπίδας, στέλνουμε ένα μήνυμα στήριξης και ανάδειξης του σπουδαίου και καθημερινού αγώνα των ανθρώπων που παλεύουν με αυτή την χρόνια νόσο.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 12.000 άνθρωποι στην Ελλάδα πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, μια χρόνια πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος, με σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα και την υγεία των πασχόντων, αλλά και των οικογενειών τους.

Η συμβολική ενέργεια αποκτά μεγάλη αξία με τη συνδρομή πολλών Δήμων της χώρας, καθώς μετέχουν επίσης ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Περιστερίου, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ο Δήμος Τρικκαίων, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, ο Δήμος Σερρών, ο Δήμος Κιλκίς με πολλά εμβληματικά κτήρια της χώρας να ντύνονται στα «πορτοκαλί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet