Πρωτόγνωρη η ανταπόκριση στη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού για τη Βηρυτό στον Δήμο Νέας Ιωνίας
Κοινωνία

Πρωτόγνωρη η ανταπόκριση στη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού για τη Βηρυτό στον Δήμο Νέας Ιωνίας

Μοναδικές και ανεπανάληπτες στιγμές συγκίνησης, ελπίδας και προοπτικής χάρισε η αγάπη των πολιτών της Νέας Ιωνίας στο κάλεσμα του Δήμου, για συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, για τους πληγέντες της πολύπαθης Βηρυτού.

Κύμα προσφοράς, που, όπως σημειώνει η διοίκηση, «πηγάζει από τις ιστορικές και δημοκρατικές καταβολές της πόλης μας η οποία πιστεύει στη διεθνή αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, κατέκλυσε τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου την Πέμπτη 13 Αυγούστου, από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ», σε μια πρωτοβουλία που ήταν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

«Είμαστε ευγνώμονες για την πρωτόγνωρη, αν και θερινή περίοδο, ανταπόκριση και τη συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας των απαιτούμενων υλικών. Στηρίζουμε το λαό του Λιβάνου που δοκιμάζεται αυτήν την περίοδο. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη δεν έχει χρώμα, φυλή, θρησκεία, καταγωγή», σημειώνει η δημοτική αρχή.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ευχαριστεί και πάλι τους εθελοντές, που συνέβαλλαν τα μέγιστα, σημειώνοντας:

«Δηλώνουμε απερίφραστα αρωγοί σε σχετικές δράσεις. Η Κοινωνική Υπηρεσία και οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έκαναν και αυτές, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους, ό,τι καλύτερο».

Στη δράση αλληλεγγύης παραβρέθηκε η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής, Λουκία Κεφαλογιάννη, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παναγιώτης Βλασσάς, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Αντώνης Καρβουνιάρης, η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας, Αγγελική Σακκαλόγλου, η πρόεδρος των Κέντρων Βρεφονηπιακής Αγωγής (ΚΕΒΡΕΦΟ), Ελένη Γρίβα, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’/θμιας Εκπαίδευσης, Αγγελική Δούκα, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’/θμιας Εκπαίδευσης, Ράνια Χρυσανθακοπούλου, αντιπροσωπεία από την Πρεσβεία του Λιβάνου, μέλη φορέων της πόλης και δημότες που έδειξαν την έμπρακτη συμπαράσταση στους πληγέντες της Βηρυτού.

«Ο πόνος, η πίκρα της απόγνωσης και της ερήμωσης, αλλά και η στήριξη, η κινητοποίηση και η ευαισθησία ενώνουν τους ανθρώπους και τους λαούς!Για εμάς είναι τρόπος ζωής η προσφορά!» αναφέρεται, τέλος, στη σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet