ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Η δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας αρνείται την ίδρυση Ειδικού Νηπιαγωγείου
Κοινωνία

ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Η δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας αρνείται την ίδρυση Ειδικού Νηπιαγωγείου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης, «Γ. Σεφέρης» καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας, κατόπιν της αρνητικής στάσης, όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί, της αντιδημάρχου Παιδείας απέναντι στην πρόταση της Β’ δ/νσης για ίδρυση Ειδικού Νηπιαγωγείου στην πόλη.

Ειδικότερα, ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

To Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» με έκπληξη και με αγανάκτηση πληροφορήθηκε ότι στην εισήγηση της ΔΕΠ Νέας Ιωνίας με αρ. πρ. 26732 / 2-11-20 και με θέμα «Μεταβολές Σχολικών Μονάδων Δήμου Νέας Ιωνίας για το σχολικό έτος 2021-2022», για τη συνεδρίαση της Δευτέρας 3/11/2020, η πρόταση της Β’ δ/νσης  για ίδρυση Ειδικού Νηπιαγωγείου στη Νέα Ιωνία αντιμετωπίστηκε από τη αντιδήμαρχο Παιδείας αρνητικά, καλώντας τα μέλη της επιτροπής να απορρίψουν το σχετικό αίτημα (και μάλιστα με επιστολική ψήφο, χωρίς τη δυνατότητα αντιπαράθεσης) με τη δικαιολογία ότι: «δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος στον Δήμο μας που να πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές προκειμένου να το στεγάσει».

Καταδικάζουμε μια τέτοια λογική πλήρως εναρμονισμένη με την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική της υποχρηματοδότησης απέναντι στην Παιδεία και της διαιώνισης των ελλείψεων σε σχολική στέγη που αυτήν τη φορά βρίσκει θύματα, με ευθύνη της δημοτικής αρχής Νέας Ιωνίας, νήπια που έχουν ανάγκη από ειδική αγωγή.

Είναι ντροπή να απορρίπτεται το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών με ειδικές ικανότητες και ανάγκες με τέτοια ευκολία επειδή η δημοτική αρχή δεν κινητοποιείται στην κατεύθυνση να βρει τους κατάλληλους χώρους για να λυθεί το οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων στην Νέα Ιωνία.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Ιωνίας να απορρίψει τη σχετική πρόταση για τη μη ίδρυση του Ειδικού Νηπιαγωγείου και να δεσμεύσει με την απόφασή του τη δημοτική αρχή να  βρει στο αμέσως επόμενο διάστημα τον κατάλληλο χώρο για τη στέγασή του.

Οι δικαιολογίες σας κ. αντιδήμαρχε απέναντί τους είναι απαράδεκτες.

Τα νήπια που χρήζουν ειδικής παιδαγωγικής φροντίδας δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet