Στα μπλε το δημαρχείο Νέας Ιωνίας για την παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό
Κοινωνία

Στα μπλε το δημαρχείο Νέας Ιωνίας για την παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό

Σε συμβολική φωταγώγηση του δημαρχείου Νέας Ιωνίας με το μπλε χρώμα προχώρησε η δημοτική αρχή το Σάββατο 2 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την καλύτερη πληροφόρηση της κοινωνίας για τις ανάγκες αυτών των ξεχωριστών ατόμων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό καθιερώθηκε το 2007 με απόφαση του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, άτομα διαφορετικά και συνάμα ξεχωριστά. Όπως είναι γνωστό, τα παιδιά που ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα αντιμετωπίζουν δυσκολίες επικοινωνίας με τον κοινωνικό τους περίγυρο. Σήμερα, 1 στα 50 άτομα διαγιγνώσκονται με αυτισμό, καθιστώντας τη συγκεκριμένη διαταραχή πιο κοινή από το συνολικό ποσοστό περιστατικών παιδικού καρκίνου ή διαβήτη. Μάλιστα, ο αυτισμός εμφανίζεται σε όλες τις φυλετικές, εθνικές και κοινωνικές ομάδες, ενώ είναι 4 φορές πιο πιθανό να εμφανιστεί σε αγόρια απ’ ό,τι κορίτσια.

«Αυτή λοιπόν τη μέρα το δημαρχείο και η πόλη μας φωταγωγείται με το μπλε χρώμα τις βραδινές ώρες στέλνοντας το μήνυμα ότι βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων με αυτισμό και των οικογενειών τους, πιστεύοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν απεριόριστες δυνατότητες και ικανότητες και πρέπει να είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας» σημειώνει η δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet