Στα «μπλε» το δημαρχείο της Ν. Ιωνίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου
Κοινωνία

Στα «μπλε» το δημαρχείο της Ν. Ιωνίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, ο Δήμος Νέας Ιωνίας σημειώνει ότι «παρά το γεγονός ότι “πρωταγωνιστεί” αρνητικά η πανδημία Covid-19, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο καρκίνος στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου σε όλες τις ηλικίες».

Ειδικότερα, η διοίκηση του Δήμου αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε την 4η Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), με σύνθημα «I am and I do» δηλαδή «Είμαι και θα το κάνω» με σκοπό την ευρύτερη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τη μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας μας.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας συμμετέχει στη παγκόσμια δράση και φωταγωγεί το δημαρχείο της πόλης με το μπλε χρώμα κατά τις βραδινές ώρες, βοηθώντας την προσπάθεια ευαισθητοποίησης και πρόληψης προκειμένου να σωθούν ζωές.

Φέτος, παρά το γεγονός ότι «πρωταγωνιστεί» αρνητικά η πανδημία Covid-19, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο καρκίνος στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου σε όλες τις ηλικίες.

Η έγκαιρη διάγνωση, θεραπεία αλλά και οι στρατηγικές προσυμπτωματικού ελέγχου όπως το τεστ Παπανικολάου, η μαστογραφία, η ανάλυση PSA και οι ενδοσκοπήσεις, μπορούν να μειώσουν σε μεγάλο βαθμό τα περιστατικά θανάτου. Μερικές δράσεις σε προσωπικό επίπεδο, τις οποίες μπορεί ο καθένας από μας να υιοθετήσει είναι η διακοπή του καπνίσματος, η αποφυγή της παχυσαρκίας, η καθημερινή σωματική άσκηση, η υγιεινή διατροφή, ο περιορισμός στην κατανάλωση αλκοόλ και η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο.

Σήμερα, αλλά και κάθε ημέρα, μεταδίδουμε το μήνυμα της ελπίδας για την έγκαιρη ενημέρωση και διάγνωση στη μάχη ενάντια στον καρκίνο.

Οφείλουμε όλοι μας να υιοθετήσουμε έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, καθώς και να καθιερώσουμε έναν καλύτερο τρόπο ζωής με επίκεντρο τις ετήσιες προληπτικές εξετάσεις.

Ως δημοτική αρχή, συμβάλλουμε με κάθε μέσο ώστε να προωθήσουμε δράσεις και ενέργειες, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τον συμπολιτών μας, με στόχο πάντοτε την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση που σώζει ζωές. Ας είμαστε λοιπόν αισιόδοξοι και με όπλο την πρόληψη θα έχουμε μια καλύτερη ζωή με τον καρκίνο να περιορίζετε σε ένα απλό ζώδιο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet