Στην είσοδο του δημαρχείου Ν. Ιωνίας κυματίζει η σημαία με τον μονοκέφαλο αετό του Πόντου
Κοινωνία

Στην είσοδο του δημαρχείου Ν. Ιωνίας κυματίζει η σημαία με τον μονοκέφαλο αετό του Πόντου

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, σημειώνει ότι «εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη για τη δολοφονία 353.000 αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου και τον βίαιο ξεριζωμό τους από τις δυνάμεις του Τουρκικού κράτους».

Τιμούμε σήμερα, 19 Μαΐου, την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, εκφράζοντας τη βαθιά οδύνη για τη δολοφονία 353.000 αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου και τον βίαιο ξεριζωμό τους από τις δυνάμεις του Τουρκικού κράτους.

Από το πρωί της Τετάρτης 19 Μαΐου 2021 στην είσοδο του δημαρχείου της πόλης κυματίζει η σημαία με τον μονοκέφαλο αετό του Πόντου, ενώ από τη δύση του ηλίου έως και το ξημέρωμα, το κτήριο θα παραμείνει φωταγωγημένο με κόκκινο χρώμα, εις ένδειξη πένθους και σεβασμού, συμβολίζοντας το αίμα των θυμάτων της Γενοκτονίας και το διαχρονικό πένθος, που φέρει στη μνήμη τα βαθιά τραύματα και τις πληγές των προσφύγων του Πόντου, κατά τα τραγικά γεγονότα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, την περίοδο 1916-1923.

Επίσης, ειδικά για σήμερα 19 Μαΐου 2021, τα δυο μουσεία της πόλης θα είναι στη διάθεση του κοινού από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ κατόπιν συνεννόησης στον τηλ. αριθμό επικοινωνίας: 210 2795012.

Ο Δήμος μας, εκπληρώνοντας το στοιχειώδες χρέος απέναντι στην ιστορία και στις αλησμόνητες πατρίδες που υπέστησαν τις τουρκικές φρικαλεότητες και βίωσαν τον ξεριζωμό, συμμετέχει στον εθνικό σκοπό για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων «Η Σινώπη», Δημήτρη Ανθόπουλο, για τη συνεργασία μας ακόμη μια χρονιά, ώστε να αποδοθούν με συμβολικό τρόπο οι δέουσες τιμές στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Δεν ξεχνούμε!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet