Στην παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων η Νέα Ιωνία στις 14/9
Φωτογραφία: cnn.gr
Κοινωνία

Στην παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων η Νέα Ιωνία στις 14/9

Η Νέα Ιωνία βρίσκεται μεταξύ των τεσσάρων Δήμων που συμμετέχουν στην παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων με θέμα τη δημιουργία των τεσσάρων πρώτων μετά το 1922 αστικών προσφυγικών συνοικισμών της χώρας: Βύρωνα, Καισαριανής, Νέας Κοκκινιάς και Νέας Ιωνίας. Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 12:00, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων (Σταδίου 13), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι δήμαρχοι των τεσσάρων Δήμων και ο πρόεδρος του Δ.Σ. των Ελληνικών Ταχυδρομείων Πολυχρόνης Γριβέας. Για τη δημιουργία των συνοικισμών θα μιλήσει ο Λουκάς Χριστοδούλου, πρόεδρος ΚΕΜΙΠΟ Δήμου Ν. Ιωνίας και της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας.

Η διαδικασία δημιουργίας των γραμματοσήμων θα παρουσιαστεί από τον Μενέλαο Χαραλαμπίδη, δρ. Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών και την χαράκτρια-ζωγράφο Μυρσίνη Βαρδοπούλου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαριλένα Κατσίμη.

Η συγκεκριμένη έκδοση γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ αποτελεί μικρό φόρο τιμής και μνήμης σε ένα από τα κορυφαία γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μέσα από τα τέσσερα αυτά γραμματόσημα ένα σημαντικό κομμάτι της προσφυγικής ταυτότητας, όπως οι προσφυγικοί συνοικισμοί, θα ταξιδεύσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Στον χώρο θα διατίθενται, προς αγορά, από τα ΕΛΤΑ, τα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα της σειράς, ενώ θα γίνεται και σφράγιση με τη Σφραγίδα Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας για τη δημιουργία συλλεκτικών αντικειμένων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet