Στην παρουσίαση του βιβλίου «Από τους Ποδαράδες 1922, στη Νέα Ιωνία 1934» η Δ. Θωμαΐδου
Κοινωνία

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Από τους Ποδαράδες 1922, στη Νέα Ιωνία 1934» η Δ. Θωμαΐδου

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Από τους Ποδαράδες 1922, στη Νέα Ιωνία 1934» του προέδρου του ΚΕΜΙΠΟ και της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας Λουκά Χριστοδούλου βρέθηκε η δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου.

Η κ. Θωμαΐδου αναφέρει σχετικά: «Το βιβλίο είναι ένα ιστορικό πόνημα στις σελίδες του οποίου διασώζεται και παρουσιάζεται η ιστορική διαδρομή της πόλης μας μέσα από σπάνια αρχεία, εφημερίδες της εποχής, επιστολές, πρακτικά Δημοτικών Συμβουλίων, αλλά και από σπάνιες φωτογραφίες γεμάτες πόνο και αναμνήσεις.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στον συγγραφέα Λουκά Χριστοδούλου, τον ακούραστο πρόεδρό μας που με ανιδιοτέλεια, πείσμα, αποφασιστικότητα και σεβασμό, μας παραδίδει ακόμη ένα ιστορικό βιβλίο που συμπυκνώνει σε 720 σελίδες την αφετηρία των Ποδαράδων, της σημερινής Νέας Ιωνίας μας.

Τον συγχαίρουμε για όσα έχει καταφέρει υπηρετώντας την πόλη μας, η οποία διεκδικεί επάξια τον τίτλο της προσφυγικής πρωτεύουσας της Αθήνας, όπως αναγράφεται στο εξώφυλλο του βιβλίου, έχοντας αποκτήσει ένα υπερτοπικό χαρακτήρα και μια πανελλαδική λάμψη χάρη σε ανάλογες πρωτοβουλίες και δράσεις.

Ευχαριστούμε, επίσης, τον επίτιμο πρόεδρο Χάρη Σαπουντζάκη για την πολύτιμη παρακαταθήκη του, τον πρώην δήμαρχο και υπουργό Γιάννη Χαραλάμπους για τις ιστορικές αναφορές του, την ηθοποιό Μιμή Ντενίση που μίλησε με λόγια αγάπης για τη Νέα Ιωνία μας, καθώς και όλους όσους γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για την πόλη της καρδιάς μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet