Στη Νέα Ιωνία η Λ. Κεφαλογιάννη για το πρόγραμμα ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής
Κοινωνία

Στη Νέα Ιωνία η Λ. Κεφαλογιάννη για το πρόγραμμα ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής

Στον Δήμο Νέας Ιωνίας παραβρέθηκε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Λ. Κεφαλογιάννη, όπου είχε σταθμεύσει το Πράσινο Κινητό Σημείο του ανταποδοτικού προγράμματος ανακύκλωσης «The Green City» της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ.

Στην πλατεία Σημηριώτη, παρουσία της δημάρχου Ν. Ιωνίας Δ. Θωμαϊδου, πολίτες έσπευσαν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ, ενώ αρκετοί ανακύκλωσαν στην πράξη, κερδίζοντας πόντους.

«Μας ικανοποιεί που όλο και περισσότεροι πολίτες αγκαλιάζουν το πρόγραμμα και κυρίως ενδιαφέρονται για την ανακύκλωση. Για τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και όλους εμάς αποτελεί στοίχημα να κάνουμε την Αττική Περιφέρεια-πρότυπο στην κυκλική οικονομία», ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη, ενώ πρόσθεσε: «Η ανακύκλωση μας αφορά όλους και θέλουμε να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία ώστε να γίνει τρόπος ζωής. Σκοπός μας είναι η αύξηση του κλάσματος των ανακυκλώσιμων υλικών στο σύνολο των παραγόμενων απορριμμάτων».

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να εγγραφούν στην mobile εφαρμογή «THE GREEN CITY», για τα σημεία στα οποία θα λειτουργούν τα Κινητά Πράσινα Σημεία και να προσκομίζουν διαχωρισμένα ανακυκλώσιμα υλικά. Η διαδικασία της εγγραφής γίνεται στην κινητή μονάδα, μέσα από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα ή το mobile app.

Ο τύπος και το βάρος των υλικών που προσκομίζονται προς ανακύκλωση, μετατρέπονται σε πόντους και οι πολίτες κερδίζουν οφέλη μέσω των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του προγράμματος. Οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις αναφέρονται στην ιστοσελίδα και οι οποίες παρουσιάζονται στην mobile εφαρμογή.

Οι κατηγορίες των υλικών που μπορούν να συλλεχθούν – ανακυκλωθούν στα Κινητά Πράσινα Σημεία είναι οι κάτωθι:

  • Χαρτί/χαρτόνι.
  • Πλαστικά.
  • Μεταλλικά αντικείμενα.
  • Αλουμίνιο.
  • Γυαλί.
  • Ηλεκτρονικός/ηλεκτρικός εξοπλισμός.
  • Βρώσιμα έλαια και λίπη.
  • Ρούχα/υφάσματα.

Δείτε το πρόγραμμα ανακύκλωσης της επόμενης εβδομάδας

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet