Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο στην Καλογρέζα το κινητό πράσινο σημείο «The Green City»
Κοινωνία

Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο στην Καλογρέζα το κινητό πράσινο σημείο «The Green City»

Σε ενημερωτική δράση για την ανακύκλωση στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας στην Καλογρέζα προχώρησε ο Δήμος Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ προκειμένου οι μαθητές να γνωρίσουν το πρόγραμμα επιβράβευσης ανακύκλωσης «The Green City» και να ευαισθητοποιηθούν σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Οι μικροί μαθητές σε συνεννόηση με τους δασκάλους τους έπαιξαν μαθαίνοντας περισσότερα για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, από τους υπεύθυνους του «The Green City», με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος στην καθημερινότητα.

H δράση περιλαμβάνει διαδραστικές ερωτοαπαντήσεις, για την ανακύκλωση και τη σπουδαία σημασία της. Ακόμη, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και ευαισθητοποίηση από το εξειδικευμένο πλήρωμα για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης της Περιφέρειας Αττικής τονίζοντας τα οφέλη αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα – Υφάσματα).

Τα παιδιά μετά το τέλος της ενημέρωσης, προσκόμισαν τα ανακυκλώσιμά τους στο όχημα, τα οποία και ζυγίστηκαν και οι πόντοι που προέκυψαν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώθηκαν σε ένα λογαριασμό του σχολείου και μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ή μέσω του διευθυντή του Σχολείου.

Τέλος, από το ειδικό κλιμάκιο του «The Green City» προσφέρθηκε έντυπο υλικό με παιχνίδι ανακύκλωσης, καθώς και υλικό με σκοπό να προωθηθεί και στους γονείς. Στη δράση, εκ μέρους του Δήμου Νέας Ιωνίας, παραβρέθηκε η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος Αγγελική Σακκαλόγλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet