Συλλυπητήρια Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας για την τραγωδία στο Μάτι και τη Ραφήνα
Κοινωνία

Συλλυπητήρια Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας για την τραγωδία στο Μάτι και τη Ραφήνα

Τα συλλυπητήριά του για την εθνική τραγωδία από τις πυρκαγιές στο Μάτι και τη Ραφήνα εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας σε ψήφισμα που εξέδωσε.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ν. Ιωνίας, κατά τη συνεδρίασή του της 30ής Ιουλίου 2018, εκφράζει τη βαριά οδύνη του για την πρόσφατη εθνική τραγωδία στο Μάτι και τη Ραφήνα και απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας ανάμεσα στους οποίους ήταν και πολλοί συμπολίτες μας.

Επειδή:

  • Όταν καίγονται ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, η μικροπολιτική και οι σκοπιμότητες της οφείλουν να παραμερίζονται.
  • Όταν η κοινωνία νιώθει ανυπεράσπιστη, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να αφουγκράζεται τις αγωνίες της και να τις μετουσιώνει σε σχέδιο προστασίας.
  • Όταν οι ελλείψεις δομών ξεγυμνώνονται με τον πλέον ολέθριο τρόπο, όλοι μας οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να απαιτήσουμε την απόδοση ευθυνών από τη Δικαιοσύνη. Ευθύνες που έρχονται από δεκαετίες και αφορούν την έλλειψη σχεδίων οικοδόμησης από όλες τις προηγούμενες Κυβερνήσεις και προφανώς αφορούν και λάθος χειρισμούς της σημερινής κυβέρνησης.
  • Όταν συμπολίτες μας υποφέρουν επειδή οι περικοπές κονδυλίων θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την περιουσία τους, ουδείς –και κυρίως η Τοπική Αυτοδιοίκηση- δικαιούται να εφησυχάζει.
  • Όταν μία καταστροφή τέτοιου μεγέθους συντελείται, είναι ζωτικής σημασίας η υποχρέωση κάθε Δήμου να επικαιροποιήσει τα σχέδια προστασίας και εκπαιδεύσει του προσωπικό του.
  • Όταν η τραγωδία συμβαίνει σε μία εποχή που η Τ.Α. και κατ΄επέκταση οι άμεσες υπηρεσίες προς τον πολίτη και τον τόπο του βάλλονται από συρρικνώσεις πόρων, είναι καθήκον μας η σθεναρή αντίσταση σε όποιο σχέδιο λεηλατεί την αξία της ζωής.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε:

  1. Άμεση απόδοση ευθυνών από τη Δικαιοσύνη.
  2. Αυτοτέλεια ανθρώπινων πόρων και υλικοτεχνικής υποδομής σε κάθε δήμο, για να αντιμετωπίζει εγκαίρως τα προβλήματα εν τη γενέσει τους.
  3. Η κυβέρνηση να πάρει επί τέλους με ευθύνη και γενναιότητα, αψηφώντας το όποιο πολιτικό κόστος, όλα εκείνα τα μέτρα και αποφάσεις που απαιτούνται και που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και όχι των ιδιωτικών συμφερόντων, τα ρυθμιστικά σχέδια και τους όρους δόμησης.

Δεσμευόμαστε:

  • Στην επικαιροποίηση των σχεδίων προστασίας του Δήμου για όλες τις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.
  • Να συνεχίσουμε την εκπαίδευση του προσωπικού του Δήμου.
  • Να προχωρήσουμε στην ίδρυση εθελοντικού σώματος Πολιτικής Προστασίας από συνδημότες μας το οποίο, με την κατάλληλη εκπαίδευση και σε συνεργασία πάντα με τις Υπηρεσίες του Δήμου και τους αρμόδιους φορείς, θα είναι σε θέση να ανταποκρίνεται άμεσα σε ακραίες καταστάσεις που τυχόν εμφανιστούν στον Δήμο μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet