Συνεχίζεται δυναμικά το πρόγραμμα της Ανακύκλωσης Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού στη Ν. Ιωνία
oikokiklios/FB
Κοινωνία

Συνεχίζεται δυναμικά το πρόγραμμα της Ανακύκλωσης Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού στη Ν. Ιωνία

Στο πλαίσιο της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων συσκευών, ο Δήμος Νέας Ιωνίας συνεχίζει το πρόγραμμα της Ανακύκλωσης Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ).

Προς την κατεύθυνση αυτή υπέγραψε σύμβαση διάρκειας ενός έτους με την εταιρεία «ΟΙΚΟ-ΚΥΚΛΙΟΣ ΑΒΕΕ», η οποία έχει αναλάβει στο εξής την περισυλλογή των κατεστραμμένων ή μη λειτουργικών ειδών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού και λαμπτήρων φωτισμού του Δήμου και τη μεταφορά τους σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής και επεξεργασίας αποβλήτων, σύμφωνα με το θεσμικό και νομικό πλαίσιο που ισχύει στην Ελλάδα.

Το έργο αποβλέπει στην πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων από τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και τους λαμπτήρες φωτισμού, καθώς και στην επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και περαιτέρω αξιοποίηση των κατασκευαστικών στοιχείων των υλικών αυτών. Απώτερος στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας από βλαβερές ουσίες, η εξοικονόμηση ενέργειας και η μείωση των εκπομπών αερίου που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Αγγελική Σακκαλόγλου, στη σχετική ενημέρωσή της. 

Ήδη έχουν τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, όπου οι πολίτες μπορούν να αφήνουν τις μικροσυσκευές που προορίζονται για ανακύκλωση.

Τα σημεία αυτά είναι:

  • 2  κάδοι για μικροσυσκευές και 1 κάδος λαμπτήρων στο Δημοτικό Στάδιο Ν. Ιωνίας – Ομορφοκλησσιάς και Εθνικής Αντιστάσεως.
  • 1 τροχήλατος κάδος για μικροσυσκευές και 1 κάδος λαμπτήρων στην Κοινωνική Υπηρεσία – Καρολίδου 4 (στην είσοδο στο ισόγειο).
  • 1 τροχήλατος κάδος για μικροσυσκευές και 1 κάδος λαμπτήρων στον Αθλητικό Οργανισμό – Λεωφόρος Ηρακλείου 268 (στην είσοδο στο ισόγειο).
  • 1 τροχήλατος κάδος για μικροσυσκευές και 1 κάδος λαμπτήρων στο ΚΑΠΗ Καλογρέζας – Βοσπόρου 121 (στα σκαλιά προς το υπόγειο).
  • 1 τροχήλατος κάδος για μικροσυσκευές ΚΕΠ – Πατριάρχου Ιωακείμ 4.
  • 1 κάδος λαμπτήρων στο δημαρχείο – Αγίου Γεωργίου 40.

Όσοι δημότες (ιδιώτες ή επαγγελματίες) επιθυμούν να ανακυκλώσουν ογκώδεις ηλεκτρικές συσκευές, μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, για την άμεση παραλαβή τους, όπως ενημερώνει ο Δήμος. Η εταιρεία  αναλαμβάνει, με δικά της μέσα, προσωπικό και εξοπλισμό, χωρίς καμία χρέωση, αλλά και οιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση, να συλλέγει από τους χώρους κατοικίας ή εργασίας τις προς ανακύκλωση συσκευές.

Τα στοιχεία  επικοινωνίας της εταιρείας είναι: Τηλ +30 2221034885 / Κιν: +30 695 1683885 / Φαξ: +30 2221034984 Email: [email protected] Website: www.oikokiklios.gr

Η συμμετοχή και η συνεργασία όλων, είναι απαραίτητη για την επιτυχία του προγράμματος τονίζει η αντιδήμαρχος Αγγ. Σακκαλόγλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet