Συνεχίζεται η ενημέρωση για τον καφέ κάδο στις λαϊκές αγορές της Ν. Ιωνίας
Κοινωνία

Συνεχίζεται η ενημέρωση για τον καφέ κάδο στις λαϊκές αγορές της Ν. Ιωνίας

Η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας συνεχίζει την ενημέρωση για τον καφέ κάδο στις λαϊκές αγορές της πόλης, στο πλαίσιο της πιλοτική εγκατάστασης και λειτουργίας του μέτρου.

Η ενημερωτική δράση συνεχίστηκε το Σάββατο 24/10 στη λαϊκή αγορά της Αλσούπολης στην οδό Δωδεκανήσου, όπου μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Αγγελική Σακκαλόγλου και τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας, Αντώνη Καρβουνιάρη, η δήμαρχος, Δέσποινα Θωμαΐδου, συναντήθηκε με το προεδρείο του σωματείου των παραγωγών της λαϊκής και στη συνέχεια ενημέρωσε τους παραγωγούς και τους εμπόρους για την πιλοτική λειτουργία των καφέ κάδων στην πόλη, για τα οργανικά απόβλητα που τοποθετούνται σε αυτούς, την αναγκαιότητα της χωριστής συλλογής και τη σημαντική αξιοποίησή τους και μετατροπή τους σε φυσικό λίπασμα.

Από μια πρώτη αυτοψία διαπιστώθηκε ότι οι καφέ κάδοι αξιοποιούνται αποτελεσματικότατα από τους παραγωγούς, αποθέτοντας σε αυτούς τα οργανικά απόβλητα. Στόχος της δημοτικής αρχής, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, είναι στο επόμενο χρονικό διάστημα η σταδιακή επέκταση των καφέ κάδων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet