Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας: Παράσταση διαμαρτυρίας για την απόλυση εκπαιδευτικού από φροντιστήριο της πόλης
Κοινωνία

Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας: Παράσταση διαμαρτυρίας για την απόλυση εκπαιδευτικού από φροντιστήριο της πόλης

Για «εκδικητική απόλυση» εκπαιδευτικού και προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, κάνει λόγο ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας, καλώντας παράλληλα σε παράσταση διαμαρτυρία την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, έξω από το Φροντιστήριο «Πρωτοπορία».

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

«Ο Σύλλογος Γυναικών Ν.Ιωνίας, καταδικάζει την εκδικητική απόλυση της εκπαιδευτικού, Πρόεδρου του σωματείου εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, με πρόσχημα τη συνδικαλιστική δράση σε μαθητές, εφόσον μίλησε για την ιστορική επέτειο του Πολυτεχνείου, και τη διά νόμου αντίστοιχη αργία των φροντιστηρίων. Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση η στάση της εργοδοσίας απέναντι στις εργαζόμενες σε οποιονδήποτε κλάδο και αν αυτές απασχολούνται, στον αγώνα τους να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερους μισθούς, όχι ωράρια λάστιχο.

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού  είναι να φροντίζει, πέρα από το γνωστικό επίπεδο των μαθητών, τη διαμόρφωση μιας προσωπικότητας που το σύστημα μέσα στο οποίο ασφυκτιά θα το αλλάξει και θα διεκδικήσει μια ζωή καλύτερη.

Η συζήτηση με μαθητές για ιστορικά γεγονότα που έβαλαν το λιθαράκι τους στην ανατροπή ενός εκμεταλλευτικού καθεστώτος είναι επιβεβλημένη, τα διδάγματα του Πολυτεχνείου, τα διδάγματα από τον αγώνα μαθητών φοιτητών, και όχι μόνο, αποτελούν και θα αποτελούν παρακαταθήκη για όλες τις γενιές.

Η ανασφάλεια που επικρατεί στους εργαζόμενους της ιδιωτικής εκπαίδευσης σπάει κόκαλα.

  • Δεν υπάρχει συλλογική σύμβαση εργασίας.
  • Χιλιάδες ώρες απλήρωτης δουλειάς.
  • Παρέμβαση στο έργο των εκπαιδευτικών ανάλογα με τις επιταγές του κάθε φροντιστηριάρχη, που θησαυρίζει πατώντας πάνω στο γεμάτο προβλήματα δημόσιο σχολείο και τις συνέπειες που αυτό έχει.
  • Μόνιμη αβεβαιότητα με ωράριο λάστιχο.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22/11 ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»,

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ 18, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΩΡΑ 17:00.

«Ο δάσκαλος, όχι μόνο πρέπει να έχει γνώμη και πίστη για το έργο του, αλλά και ιερή υποχρέωση να τρέφει τη μέριμνα του μέλλοντος και να βοηθάει στην καλυτέρευση του παρόντος.»

Δ. Γληνός».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet