Παιδικές φωνές και χρώματα στην Αλσούπολη, αντί για απορριμματοφόρα
Κοινωνία

Παιδικές φωνές και χρώματα στην Αλσούπολη, αντί για απορριμματοφόρα

Παιδικές φωνές, χρώματα, τραγούδια και χειροτεχνίες γέμισαν το μεσημέρι της Κυριακής 20 Φεβρουαρίου το οικόπεδο όπου στεγαζόταν το πρώην εργοστάσιο της Altec στην Αλσούπολη, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ενδεχόμενη μετεγκατάσταση των απορριμματοφόρων της Νέας Ιωνίας στον χώρο.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης» αναφέρει σχετικά:

«Μαθητές και μαθήτριες όλων των ηλικιών από διάφορα σχολεία της Ν. Ιωνίας μαζί με τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς τους, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι κάτοικοι από όλες τις γειτονιές της πόλης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνεργαζόμενων σωματείων και μαζικών φορέων και κατέκλυσαν τους δρόμους γύρω από το εγκαταλελειμμένο οικόπεδο.

Τα παιδιά έδειξαν με τον δικό τους τρόπο την επιθυμία τους για την τύχη του επίμαχου και ιστορικής σημασίας χώρου. Μέσα από τη ζωγραφική τους, που αγκάλιασε τους τοίχους του παλιού εργοστασίου, έστειλαν το δικό τους μήνυμα στη δημοτική αρχή της κ. Θωμαϊδου, απαιτώντας το οικόπεδο απέναντι από τα σχολεία τους να αξιοποιηθεί για τις σύγχρονές μορφωτικές, αθλητικές και πολιτιστικές ανάγκες των κατοίκων και όχι να μετατραπεί σε αμαξοστάσιο απορριμματοφόρων.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς που παρότρυναν τους μαθητές τους να εκφραστούν μέσα στις τάξεις, αλλά και με τη φυσική τους παρουσία στην αξιόλογη αυτή δράση.

Μετά και τη μαζική συμμετοχή μικρών και μεγάλων στην κυριακάτικη εκδήλωση και την αισιόδοξη εικαστική παρέμβαση της νέας γενιάς, οι μαζικοί φορείς και ο σύλλογός μας θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες με ανάλογες δράσεις απαιτώντας από τη δημοτική αρχή να αποσύρει τα σχέδια της, τα οποία υποβαθμίζουν την περιοχή της Αλσούπολης, αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της για την εύρεση κατάλληλου χώρου ώστε να απομακρυνθούν επιτέλους τα απορριμματοφόρα από το Δημοτικό Στάδιο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet