Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγ. Όλγα»: Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για την ακρίβεια
Κοινωνία

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγ. Όλγα»: Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για την ακρίβεια

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας «Η Αγία Όλγα» συμμετέχει μαζί με άλλα σωματεία, συλλόγους και μαζικούς φορείς της Ν. Ιωνίας στην κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων και των λαϊκών δικαιωμάτων σε υγεία και παιδεία. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 11:00, στην πλατεία Σημηριώτη.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων αναφέρει σχετικά:

«Οι υγειονομικοί έχουμε πρωτοστατήσει στην υπεράσπιση της Υγείας του λαού μέσα στην πανδημία. Τρία χρόνια μετά συνεχίζουμε να δουλεύουμε εν μέσω ελλείψεων σε προσωπικό, σε συνθήκες εντατικοποίησης, με λιγοστά ρεπό και άδειες. Οι λίγες ώρες ανάπαυσης εξανεμίζονται από τα βάρη του σπιτιού και της οικογένειας.

Το ίδιο και το εισόδημά μας, που δεν φτάνει να καλύψει τα αυξημένα έξοδα από τις ανατιμήσεις, την ακρίβεια στα καύσιμα και την ενέργεια, τον πληθωρισμό. Την τελευταία δεκαετία ο μισθός μας παραμένει καθηλωμένος, μετά τις τεράστιες μειώσεις την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Δεν μπορούμε να προσαρμοστούμε όπως μας ζητάνε. Δεν δεχόμαστε να ζούμε με τα λίγα. Καλούμε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να δώσουν μαζικό παρών στο συλλαλητήριο και να διεκδικήσουμε:

  • Γενναία αύξηση του μισθού μας και της αποζημίωσης των υπερωριών και νυχτερινών
  • Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
  • Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων
  • Δωρεάν παροχές υγείας από το ΕΣΥ χωρίς πληρωμές από τους ασθενείς
  • Ανάπτυξη όλων των τμημάτων, των ΤΕΙ και κλινικών του Νοσοκομείου
  • Απόδοση όλων των αδειών και χρωστούμενων ρεπό
  • Προστασία του εισοδήματός μας με κατάργηση των ειδικών φόρων και του ΦΠΑ σε καύσιμα, ενέργεια και είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet