Τεσσαρακονθήμερο Αρχιερατικό Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου
Κοινωνία

Τεσσαρακονθήμερο Αρχιερατικό Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου

Το τεσσαρακονθήμερο Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου τελέσθηκε την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 (Τυρινής) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο, συνιερουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου και του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών, ενώ συμπροσευχόμενος εντός του Ιερού Βήματος παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Ματθ. στ’ 14-21) και στη μακρά πνευματική περίοδο της Μ. Σαρακοστής που ξεκινά και δίδει την ευκαιρία για ειλικρινή μετάνοια και ενότητα.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του μακαριστού Μητροπολίτου κ. Κωνσταντίνου, επισημαίνοντας τη μεγάλη προσφορά του στην προσφυγική Μητρόπολη της Ν. Ιωνίας και την μεγάλη αγάπη του για την Εκκλησία.

Ακολούθως, και σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο Ιερό Μνημόσυνου του αοιδίμου Μητροπολίτου κυρού Κωνσταντίνου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Δωροθέου.
Το «παρών» έδωσαν η δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, με μέλη του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και Μικρασιατικών σωματείων και πλήθος πιστών που προσήλθαν ευλαβικά στο Μητροπολιτικό Ναό για να τιμήσουν τη μνήμη του εκλιπόντος Ιεράρχου.

Μετά το τέλος του Ιερού Μνημοσύνου οι άγιοι Αρχιερείς μετέβησαν στο Κοιμητήριο του Κοκκίνου Μύλου Ν. Φιλαδελφείας, όπου o Σεβ. Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος τέλεσε Αρχιερατικό Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου, ο οποίος βρίσκεται όπισθεν του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Εν συνεχεία, η Τοπική Εκκλησία παρέθεσε τράπεζα στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ν. Ιωνίας.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet