Την παράταση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ ζητεί το Δ.Σ. Νέας Ιωνίας
Κοινωνία

Την παράταση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ ζητεί το Δ.Σ. Νέας Ιωνίας

Ομόφωνα, εκτός από τις παρατάξεις Δημιουργία Αλληλεγγύη και Ενότητα για τη Νέα Ιωνία, που είχαν αποχωρήσει, αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης η έκδοση ψηφίσματος για την παράταση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, «προκειμένου να πιέσουμε το αρμόδιο υπουργείο για να παραμείνουν, έως το τέλος του χρόνου, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι οι οποίοι προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στον Δήμο μας», όπως σημειώνει η δημοτική αρχή.

Στην εισήγησή της η τελευταία αναφερόταν στην αναγκαιότητα της παράτασης του προγράμματος όχι μόνο των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, αλλά και των υπολοίπων συμβασιούχων του Δήμου, λόγω και των αυξημένων αναγκών που δημιούργησε η πανδημία.

«Είμαστε δίπλα στους εργαζομένους του Δήμου μας από την πρώτη στιγμή, προσπαθώντας να διαφυλάξουμε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για όλους» τονίζει η δημοτική αρχή.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας με αφορμή την επείγουσα κατάσταση και τις αυξημένες ανάγκες σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας ζητά από το αρμόδιο υπουργείο την παράταση του τρέχοντος προγράμματος έως το τέλος του 2021. Πρόκειται για επιτακτική ανάγκη που έχει οδηγήσει σε αντίστοιχα ψηφίσματα από πολλούς Δήμους της χώρας, καθώς στο πρόγραμμα απασχολούνται συμβασιούχοι εργαζόμενοι που προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στους Δήμους, διότι υποστηρίζουν υπηρεσίες και τμήματα που δεν έχουν ικανό αριθμό στελεχών και προσωπικού, με την επικείμενη απώλειά τους να προκαλεί σοβαρή δυσλειτουργία στις υπηρεσίες μας. Επίσης, οι εργαζόμενοι μετά από οκτώ μήνες εργασίας στο εν λόγω πρόγραμμα πρόκειται να μείνουν άνεργοι την ίδια ώρα που η ανεργία, εν μέσω της οικονομικής κρίσης και πολύ περισσότερο δε της πανδημίας που την επιτάχυνε, έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, προκαλώντας σοβαρές παρενέργειες στον κοινωνικοοικονομικό ιστό της χώρας και του Δήμου μας.

Ένα ακόμη σοβαρό στοιχείο που πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη το αρμόδιο υπουργείο για την παράταση του προγράμματος είναι ότι η λήξη των συμβάσεων αυτών των εργαζομένων που απασχολούνται στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας συμπίπτει χρονικά με ένα πιθανό τέταρτο κύμα της πανδημίας που είναι σε εξέλιξη, γεγονός που θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση των υπηρεσιών του Δήμου μας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που έχουμε ανάγκη την απασχόληση προσωπικού σε νευραλγικούς τομείς του Δήμου μας, αλλά και σε τομείς που σχετίζονται με την αντιμετώπιση των συνεπειών της Πανδημίας.

Επιπλέον ζητούμε την άρση του αποκλεισμού συμμετοχής των ωφελουμένων του τρέχοντος προγράμματος στον επόμενο κύκλο υλοποίησης των προγραμμάτων και την ύπαρξη για όλους αντίστοιχης μοριοδότησης στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ χωρίς αποκλεισμούς, όπως επίσης ο μισθός τους να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ανάλογα με την ειδικότητα, και όχι στα κατώτατα επίπεδα που βρίσκεται σήμερα.

Ζητούμε από τον υπουργό και απαιτούμε να επανεξετάσει την απόφασή του για τη συνέχιση και όχι διακοπή του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, αφού το εν λόγω πρόγραμμα επιτελεί κοινωνικό ρόλο και σε μια ζοφερή οικονομική και κοινωνική κατάσταση που βιώνει το σύνολο των κατοίκων και δημοτών της Νέας Ιωνίας. Επιπλέον διεκδικούμε μόνιμο προσωπικό με σταθερές σχέσεις εργασίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet