Τιμήθηκε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια η Υπεραγία Θεοτόκος στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος στη Νέα Ιωνία
Κοινωνία

Τιμήθηκε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια η Υπεραγία Θεοτόκος στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος στη Νέα Ιωνία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τιμήθηκε το πανσεβάσμιο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με την Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας.

Με την πολύτιμη συνδρομή της εκπαιδευτικού Σταυρούλας Λύκου και της Βυζαντινής, Παραδοσιακής Χορωδίας Γυναικών – Ιεροψαλτριών «Αγία Σκέπη» από το Αγρίνιο της Αιτωλοακαρνανίας υπό τη διεύθυνση της Χρυσούλας Τασολάμπρου, το κοινό είχε την ευκαιρία να οδεύσει νοητά στα βήματα της Παναγίας από την Ανατολή στη Δύση.

Στη σύντομη προσφώνησή της η δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου τόνισε μεταξύ άλλων την προσήλωση του Δήμου στο να εξασφαλίζονται ποιοτικές, πνευματικές ευκαιρίες για την πόλη της, ενώ με συγκίνηση αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση της με την Ευρυτανία και το μεγάλο προσκύνημα του Προυσού.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Ενώσεως Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας Αθανάσιος Ραφτόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμο για την πολύτιμη στήριξη, αναφέρθηκε «στην ευλάβεια προς τη Μητέρα όλων μας», τονίζοντας ότι η πόλη της Νέας Ιωνίας δεν έχει μόνο παρελθόν, αλλά και παρόν και μέλλον.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ο τέως Υπουργός Σπήλιος Λιβανός και ο αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Κεχρής.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι αντιδήμαρχοι Αγγελική Σακαλόγλου και Βασίλης Σπηλιωτόπουλος απένειμαν αναμνηστικά δώρα στους συντελεστές και ακολούθησε λιτή, εόρτιος δεξίωση στην αίθουσα του Ιερού Ναού που επιμελήθηκε ο προϊστάμενος π. Γεώργιος Κατσαούνης.

Παραβρέθηκαν επίσης ο επικεφαλής της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη Παναγιώτης Μανούρης, ο επικεφαλής της παράταξης Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία Βασίλης Χριστοδούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Γρίβα και Χρήστος Χατζηιωάννου, εκπρόσωποι τοπικών σωματείων και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet