Το δημαρχείο της Ν. Ιωνίας «ντύθηκε» με το μπλε χρώμα του διαβήτη
Κοινωνία

Το δημαρχείο της Ν. Ιωνίας «ντύθηκε» με το μπλε χρώμα του διαβήτη

Στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον διαβήτη συμμετείχε ο Δήμος Νέας Ιωνίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την πάθηση στις 14 Νοεμβρίου.

Μάλιστα, το δημαρχείο της πόλης «ντύθηκε» στο μπλε χρώμα το οποίο είναι συνδεδεμένο με τον διαβήτη.

Η δήμαρχος, Δ. Θωμαΐδου, αναφέρει σχετικά:

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμος μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου συμμετείχε στη μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για την πάθηση, με το κεντρικό σύνθημα “Αν Όχι Τώρα, Πότε;”, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών στο πρόβλημα του διαβήτη.

Ο φετινός εορτασμός είναι ιδιαίτερος καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, η οποία έχει σώσει αμέτρητες ανθρώπινες ζωές και έχει αλλάξει ριζικά την αντιμετώπιση του διαβήτη.

Με σκοπό την επαγρύπνηση του κοινού για τα αίτια και τα συμπτώματα της νόσου, την έγκυρη διάγνωση, αλλά και τη βελτίωση της υγείας, της περίθαλψης και της ποιότητας ζωής των ατόμων με διαβήτη τύπου 1, ο Δήμος μας και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας θα συνεχίσουν να διοργανώνουν σειρά σχετικών δράσεων και ενεργειών.

Επίσης, με τη δύση του ηλίου, το δημαρχείο της πόλης μας “ντύθηκε” με το μπλε χρώμα του διαβήτη, στέλνοντας το μήνυμα της ενότητας στην παγκόσμια μάχη για την αντιμετώπιση της νόσου, με την όποια ζουν σήμερα περίπου ένα εκατομμύριο συνάνθρωποί μας στην Ελλάδα.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον διαβήτη αποτελεί σημαντική υπενθύμιση ότι η συχνότητα εμφάνισης και ο επιπολασμός του διαβήτη αυξάνονται παγκοσμίως και αυτό θα συνεχιστεί, εκτός αν ληφθεί άμεσα δράση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet