Χρ. Κανλής: H δημοτική αρχή Ν. Ιωνίας να εξασφαλίσει τάμπλετ για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου
Κοινωνία

Χρ. Κανλής: H δημοτική αρχή Ν. Ιωνίας να εξασφαλίσει τάμπλετ για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου

Με αφορμή την απόκτηση tablets, για την τηλεκπαίδευση των μαθητών που οι οικογένειες τους δεν έχουν οικονομική άνεση, από τον Δήμο Βύρωνα και από τον Δήμο Χαλανδρίου, ο δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας, μέλος της παράταξης Ενότητα για τη Νέα Ιωνία Χρήστος Κανλής σημειώνει ότι «ως συνδυασμός, έχουμε κάνει επανειλημμένα πρόταση για αντίστοιχη αγορά μέσα στις τοποθετήσεις μας, στο Δ.Σ. της Νέας Ιωνίας, χωρίς να πάρουμε καμία απάντηση».

Ειδικότερα, ο κ. Κανλής αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας παίρνει από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις για την κάλυψη των αναγκών λόγω Covid από τους Δήμους της Βόρειας Αθήνας.

Πέραν όμως από την ειδική χρηματοδότηση, οι προτεραιότητες ενός Δήμου και άρα η κατανομή των πόρων του, πρέπει να διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες των ειδικών συνθηκών κάθε περιόδου.

Στη Νέα Ιωνία δεν έγινε καμία προσπάθεια αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού, εκτός από τα απολύτως προβλεπόμενα.

Μάλιστα διαπιστώνεται αρχικά φοβία και στη συνέχεια άρνηση, απέναντι σε προτάσεις διαχείρισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Ένα δεύτερο παράδειγμα είναι η πρόταση χρηματοδότησης των πολιτιστικών συλλόγων από τα χρήματα των καταργημένων Ιωνικών Ημερών 2019-2020 που απορρίφθηκε σιωπηλά.

Ο Δήμος είναι φορέας Αυτοδιοίκησης και πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας κυρίως σε ζητήματα που αποτυγχάνει να καλύψει ή δεν μπορεί να καλύψει η Πολιτεία.

Ως δημοτική παράταξη θεωρούμε  υποχρέωση για τον Δήμο να αγοράσει tablets για την τηλεκπαίδευση των μαθητών που οι οικογένειες τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Πιστεύουμε ότι η Εκπαίδευση είναι ύψιστο δημόσιο αγαθό και θα πρέπει να φροντίσουμε να υπάρχουν όλες οι απαραίτητες συνθήκες για πρόσβαση σε αυτήν.

Δυστυχώς, αυτό δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ούτε την επόμενη σχολική χρονιά 2021-2022, καθώς η δημοτική αρχή δεν έχει προβλέψει  αντίστοιχο κονδύλι στον Προϋπολογισμό του νέου έτους που ψηφίζεται την ερχόμενη Παρασκευή 11/12.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet