Οι νέες δράσεις του Κέντρου «Ίριδα» της Νέας Ιωνίας
Κοινωνία

Οι νέες δράσεις του Κέντρου «Ίριδα» της Νέας Ιωνίας

To Kέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΙΡΙΔΑ» Δήμου Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, για τη νέα περίοδο προχωρά  στις καινούργιες του  δράσεις,  σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στον πενταετή του σχεδιασμό και κατόπιν των αιτημάτων που εκφράστηκαν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Κέντρου, δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας Ιωάννης Κολμανιώτης, ξεκινούν δύο ομάδες γονέων, τρίμηνης διάρκειας, σε 10 εβδομαδιαίες συναντήσεις. Οι ομάδες, μια πρωινή και μια απογευματινή, με τίτλο «Επικοινωνία στην Οικογένεια», θα παρέχουν ενημέρωση και στήριξη στους γονείς για θέματα όπως, όρια και κανόνες, τεχνικές βελτίωσης της επικοινωνίας, έκφραση συναισθημάτων.

Επίσης, ξεκινά ο τρίτος κύκλος συναντήσεων της ομάδας εφήβων που στόχο έχει την προσωπική ανάπτυξη των παιδιών και την ενίσχυση των ψυχοκοινωνικών τους δεξιοτήτων. Από το νέο έτος, 2017, θα υπάρξει η δυνατότητα νέων συμμετοχών στη συγκεκριμένη ομάδα. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καλέσουν για πληροφορίες στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης.

Σε σταθερή συνεργασία με τα τμήματα Αγωγής Υγείας Π.Ε. και Δ.Ε. Β. Αθήνας, το Κέντρο Πρόληψης συνεχίζει τις παρεμβάσεις του εντός του σχολικού πλαισίου στους μαθητές. Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθεί πρόγραμμα παρέμβασης στην Ε’ Δημοτικού με τίτλο « Εκφραζόμαστε… Δημιουργούμε… Μέσα από Σκέψεις και Συναισθήματα». Σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας, θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα συναντήσεων στην Α’ Γυμνασίου με τίτλο «Εφηβεία- Εξαρτήσεις- Ο Ρόλος των Φίλων».

Για τους εκπαιδευτικούς Α’ και Β΄ Βαθμίδας, πάντα σε συνεργασία με τα αντίστοιχα τμήματα Αγωγής Υγείας, σχεδιάζονται σεμιναριακές εκπαιδεύσεις σε εγκεκριμένα υλικά πρόληψης που μπορούν να εφαρμοστούν  στην τάξη με ανάλογες εποπτικές συναντήσεις.

Τέλος, το Κέντρο Πρόληψης παραμένει ανοιχτό σε έκφραση αιτημάτων για δράσεις στην Κοινότητα, όπως ομιλίες για ψυχοκοινωνικά θέματα καθώς και στη συμβουλευτική-στήριξη ατόμων και οικογενειών για δυσκολίες που τυχόν αντιμετωπίζουν.

Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 2715660 και 210 2715379, καθημερινά.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου προσφέρονται δωρεάν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet