Ροή Ειδήσεων
Οδηγός στα Βριλήσσια έσπρωξε ηλικιωμένη που του έκανε παρατήρηση για την ταχύτητα Οδηγός στα Βριλήσσια έσπρωξε ηλικιωμένη που του έκανε παρατήρηση για την ταχύτητα Προγραμματισμένες εργασίες κουνουποκτονίας σε Λυκόβρυση και Πεύκη τη Δευτέρα 31/8 Προγραμματισμένες εργασίες κουνουποκτονίας σε Λυκόβρυση και Πεύκη τη Δευτέρα 31/8 Αστυνομικοί συνέλαβαν 34χρονο επιβάτη λεωφορείου – Επέδειξε τα γεννητικά όργανά του σε ανήλικες Αστυνομικοί συνέλαβαν 34χρονο επιβάτη λεωφορείου – Επέδειξε τα γεννητικά όργανά του σε ανήλικες Διακοπές ηλεκτροδότησης στο Μαρούσι τη Δευτέρα 31/8 Διακοπές ηλεκτροδότησης στο Μαρούσι τη Δευτέρα 31/8 «Όνειδος» για τη δημοτική αρχή η απαράδεκτη κατάσταση στον Αρίωνα στη Ν. Λέσβο Αμαρουσίου» «Όνειδος» για τη δημοτική αρχή η απαράδεκτη κατάσταση στον Αρίωνα στη Ν. Λέσβο Αμαρουσίου» Οδηγός στα Βριλήσσια έσπρωξε ηλικιωμένη που του έκανε παρατήρηση για την ταχύτητα Οδηγός στα Βριλήσσια έσπρωξε ηλικιωμένη που του έκανε παρατήρηση για την ταχύτητα Προγραμματισμένες εργασίες κουνουποκτονίας σε Λυκόβρυση και Πεύκη τη Δευτέρα 31/8 Προγραμματισμένες εργασίες κουνουποκτονίας σε Λυκόβρυση και Πεύκη τη Δευτέρα 31/8 Αστυνομικοί συνέλαβαν 34χρονο επιβάτη λεωφορείου – Επέδειξε τα γεννητικά όργανά του σε ανήλικες Αστυνομικοί συνέλαβαν 34χρονο επιβάτη λεωφορείου – Επέδειξε τα γεννητικά όργανά του σε ανήλικες Διακοπές ηλεκτροδότησης στο Μαρούσι τη Δευτέρα 31/8 Διακοπές ηλεκτροδότησης στο Μαρούσι τη Δευτέρα 31/8 «Όνειδος» για τη δημοτική αρχή η απαράδεκτη κατάσταση στον Αρίωνα στη Ν. Λέσβο Αμαρουσίου» «Όνειδος» για τη δημοτική αρχή η απαράδεκτη κατάσταση στον Αρίωνα στη Ν. Λέσβο Αμαρουσίου»

Με επιτυχία η εκδήλωση «Κινηματογράφος και λογοκρισία: Ρήξη ή Ενσωμάτωση»

Με επιτυχία η εκδήλωση «Κινηματογράφος και λογοκρισία: Ρήξη ή Ενσωμάτωση»

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (25/7) η εκδήλωση που διοργάνωσε η Κινηματογραφική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Μπλόκο» στο προαύλιο του 4ου Δημοτικού Σχολείου, με θέμα «Κινηματογράφος και λογοκρισία: Ρήξη ή Ενσωμάτωση».

Η εκδήλωση συνδυάστηκε με την προβολή της εξαιρετικής ταινίας «Τράμπο», που είχε ως θέμα την λογοκρισία στα χρόνια του Μακαρθισμού στις ΗΠΑ.

Ποιοι μίλησαν στην εκδήλωση

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Κώστας Σταματόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Σκηνοθετών Δημιουργών ο Σήφης Στάμου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον οπτικοακουστικό τομέα «Η Κλακέτα» και ο Ιάκωβος Γωγάκης, κριτικός κινηματογράφου.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Ιάκωβος Γωγάκης ο οποίος τόνισε ότι από την προβολή της ταινίας «Τράμπο», οι θεατές αξίζει να κρατήσουν όχι μόνο ποια ιστορία αφηγείται η ταινία αλλά και ποια αθέατη ιστορία έχει προηγηθεί, ώστε μια ταινία να δημιουργηθεί και να φτάσει τελικά μπροστά μας. Υπενθύμισε ότι στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου, πολλοί δημιουργοί διώχθηκαν, αποκλείστηκαν ή αναγκάστηκαν να εργαστούν στην εξορία όπως ο Τσάρλι Τσάπλιν και ο Ζιλ Ντασέν, με το Τράμπο να αποτελεί ίσως τον ιδανικό «ξεναγό» στην αθέατη αυτή πλευρά του κινηματογράφου.

Η αναλυτική ανακοίνωση:

Δημοφιλή άρθρα