Νέα Ιωνία: «Πυρ κατά βούληση» Π. Μανούρη κατά Δ. Θωμαΐδου
Νέα Ιωνία

Νέα Ιωνία: «Πυρ κατά βούληση» Π. Μανούρη κατά Δ. Θωμαΐδου

Είθισται τον απολογισμό μιας δημοτικής αρχής να τον κάνει η δήμαρχος της πόλης. Ωστόσο, στον Δήμο Νέας Ιωνίας μάλλον τα πράγματα δεν εξελίσσονται με τον… συνηθισμένο τρόπο. Έτσι, η δημοτική παράταξη Δημιουργία Αλληλεγγύη (σ.σ. η παράταξη που πήρε σαφές προβάδισμα την πρώτη Κυριακή των εκλογών του 2019, αλλά στη δεύτερη δεν κατάφερε να… κόψει πρώτη το νήμα) ανέλαβε να κάνει εκείνη τον δικό της απολογισμό για τα δυόμιση χρόνια θητείας της δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου

Ο επικεφαλής της παράταξης, Παναγιώτης Μανούρης, σε μία χειμαρρώδη συνέντευξη Τύπου, αιτιολόγησε την πρωτοβουλία του επικαλούμενος την άρνηση της δημοτικής αρχής να κάνει δημόσιο απολογισμό, παρουσία των ΜΜΕ. Λαμβάνοντας, λοιπόν, ο ίδιος την πρωτοβουλία, παρουσίασε μία εικόνα της διοίκησης του Δήμου που πραγματικά δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Ο κ. Μανούρης, πάντως, απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση-πρόκληση σε οποιονδήποτε να αμφισβητήσει με αποδείξεις ότι αυτά τα οποία ισχυρίστηκε (σ.σ. τα οποία παρουσιάζουν έναν Δήμο στον… αυτόματο πιλότο) δεν ισχύουν.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Φεβρουαρίου 2022, στο συνεδριακό κέντρο της Νέας Ιωνίας.

Στην εισήγησή του ο κ. Μανούρης μίλησε για γενικότερη «οπισθοχώρηση και στασιμότητα» του Δήμου σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από πολύ νωρίς και συγκεκριμένα από τον Αύγουστο του 2019. Τότε που, όπως ισχυρίστηκε, η δήμαρχος μιλούσε για δήθεν διερεύνηση προγραμματικών συγκλίσεων με τις άλλες παρατάξεις, χωρίς ουδέποτε να απευθύνει σχετική πρόσκληση σε αυτές.

Εν συνεχεία, δήλωσε ότι η παράταξή του, προκειμένου να μη δημιουργήσει προσκόμματα στη νέα διοίκηση, επέλεξε να ψηφίζει «λευκό» στα διάφορα θέματα που έρχονταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ δεν προχώρησε στην κατάθεση εναλλακτικών προτάσεων για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, αυτό δεν απέτρεψε τη διοίκηση από το να επιδείξει μηδενικό έργο στο διάστημα που διοικεί τον Δήμο.

Τα μεγάλα έργα που μένουν πίσω

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο κ. Μανούρης άρχισε να απαριθμεί τα έργα τα οποία η δημοτική αρχή αδυνατεί να συνεχίσει.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:

  • Στη δημιουργία του υπόγειου χώρου στάθμευσης στο Ο.Τ.150: Ο επικεφαλής της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη τόνισε ότι η σύμβαση για το έργο υπεγράφη τον Μάιο του 2019, με προοπτική να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, αλλά σήμερα έχει προχωρήσει μόλις στο 18,64% της υλοποίησής του, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές και «δεύτερες σκέψεις», όπως είπε χαρακτηριστικά. Οι τελευταίες αφορούν τη δημιουργία δημαρχείου στον χώρο, κάτι το οποίο ο κ. Μανούρης απέρριψε κατηγορηματικά, τονίζοντας ότι ο χώρος πάνω από το πάρκινγκ «είναι δεσμευτικά χώρος πρασίνου και τίποτε άλλο».
  • Στα αντιπλημμυρικά έργα: Όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα «τεράστιο έργο», που… έρχεται από την προηγούμενη διοίκηση, και το οποίο ήδη έχει καθυστερήσει δύο χρόνια σε σχέση με τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, με αποτέλεσμα να πλήττονται οι πολίτες και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες.
  • Στην πεζογέφυρα της Αλέκου Παναγούλη: Σύμφωνα με τον κ. Μανούρη το έργο… αγνοείται, αφού ακόμη δεν έχει ξεκινήσει καμία εργασία.

Για τα παραπάνω έργα, όπως ενημέρωσε ο κ. Μανούρης, έγιναν αλλεπάλληλες ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τη δήμαρχο να αναφέρει ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και τα έργα προχωρούν κανονικά».

Τα έργα που ουδέποτε έγιναν  

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας αναφέρθηκε στα «μικρότερα» έργα, τα οποία ουδέποτε προχώρησαν, έστω κι αν -σύμφωνα με τον ίδιο- αποτελούν σημαντικές παρεμβάσεις για την καθημερινότητα του πολίτη στη Νέα Ιωνία, αλλά και σε θέματα που θα πρέπει να διερευνηθούν.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μανούρης ανέφερε:

  • Τις παιδικές χαρές, οι οποίες «ακόμη φτιάχνονται», με τη διοίκηση να έχει θέσει στόχο να τις ολοκληρώσει έως το τέλος της θητείας της (σ.σ. σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου πώς είναι δυνατόν να λειτουργούν παιδικές χαρές χωρίς πιστοποίηση, ο κ. Μανούρης εξέφρασε κι εκείνος την απορία του).
  • Τους αθλητικούς χώρους, αναφερόμενος σε σοβαρά προβλήματα στο δημοτικό στάδιο της πόλης, αλλά και στα χρήματα που βρίσκονται «παρκαρισμένα» στην Περιφέρεια Αττικής για το κλειστό γυμναστήριο στα Πευκάκια, τα οποία -όπως σημείωσε- η δημοτική αρχή ακόμη δεν έχει αξιοποιήσει.
  • Την κακή κατάσταση των πεζοδρομίων σε κεντρικά σημεία της πόλης, για τα οποία η θέση της δημοτικής αρχής, όπως ενημέρωσε ο κ. Μανούρης, είναι πως είναι αρμοδιότητα των παρόδιων, οι οποίοι και θα πρέπει να τα επισκευάσουν.
  • Τις πλατείες της πόλης, όπου η γενικότερη εικόνα παραπέμπει σε πλήρη αθλιότητα, ευνοώντας κάθε είδους παραβατικότητα.
  • Το ΚΕΒΡΕΦΟ (Κέντρα Βρεφονηπιακής Αγωγής) και στα όσα συνέβησαν πρόσφατα με την προμήθειά τους σε τρόφιμα.
  • Την «κραυγαλέα» υποβάθμιση της ανακύκλωσης.
  • Την «απίστευτη πρεμούρα» να μεταφερθεί ο στόλος των απορριμματοφόρων του Δήμου στον χώρο της Altec στην Αλσούπολη, χωρίς να ακολουθηθεί οποιαδήποτε διαδικασία που να διασφαλίζει ότι αυτό θα γίνει με τρόπο αποτελεσματικό και σύμφωνα με ειωθότα…
  • Το «μεγάλο σκάνδαλο» της αναβάθμισης του δημαρχείου Νέας Ιωνίας, με πάνω από 50.000 ευρώ, όπου παραμένει αδιευκρίνιστο τι έχει συμβεί μεταξύ εργολάβου και Δήμου.
  • Το ρεκόρ αναθέσεων από πλευράς δημοτικής αρχής.
  • Στην υποβολή προτάσεων την… τελευταία στιγμή στα προγράμματα ΕΣΠΑ, τα οποία η δημοτική αρχή προβάλλει σαν να έχουν ήδη υλοποιηθεί.

Και ο κ. Μανούρης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του κάνοντας αναφορά στα στοιχεία που, κατά εκείνον, αποδεικνύουν το έλλειμμα δημοκρατίας στον Δήμο και την οπισθοχώρηση σε θέματα «ύφους και ήθους» από πλευράς διοίκησης.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε «προσλήψεις υμετέρων», «χωρίς καμία αναστολή», μετακινήσεις υπαλλήλων με βάση… προσωπικά κριτήρια, «εκμαυλισμό υπαλλήλων» και «απειλές».

Επίσης, έκανε λόγο για «αναίτιες επιθέσεις» στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ακόμη κι όταν αυτές ψήφιζαν τις εισηγήσεις της διοίκησης, αλλά «έκαναν το λάθος» να ασκούν και κάποιου είδους κριτική στη διοίκηση.

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη αναφέρθηκε και στα αντανακλαστικά της διοίκησης στη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ακόμη και οι χειριστές των μηχανημάτων του Δήμου αποκλείστηκαν στα σπίτια τους, αφού ουδείς είχε φροντίσει να τους έχει στον Δήμο πριν αρχίσει η εκδήλωση του φαινομένου…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet