Οι παιδικοί σταθμοί Νέας Ιωνίας υπολειτουργούν καταγγέλλουν οι γονείς – Συγκεντρώνονται στο δημαρχείο την Τετάρτη 2 Μαρτίου
Νέα Ιωνία

Οι παιδικοί σταθμοί Νέας Ιωνίας υπολειτουργούν καταγγέλλουν οι γονείς – Συγκεντρώνονται στο δημαρχείο την Τετάρτη 2 Μαρτίου

«Οι ελλείψεις ειδικά σε προσωπικό είναι τέτοιες που έχουν δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς της Νέας Ιωνίας» καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Βρεφών και Νηπίων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου.

Όπως σημειώνουν, αυτή τη στιγμή υπάρχουν ελλείψεις σε έξι παιδαγωγούς, ενώ τις επόμενες μέρες λήγουν οι συμβάσεις επιπλέον δύο παιδαγωγών. Στα παραπάνω κενά προστίθενται οι ανάγκες που προκύπτουν από κανονικές ή έκτακτες (π.χ. αναρρωτικές/ειδικού σκοπού κτλ) άδειες των υπολοίπων παιδαγωγών.

Το αποτέλεσμα, όπως αναφέρει ο Σύλλογος, είναι το εξής:

  • «1 παιδαγωγός σε τμήμα με τόσα παιδιά καλύπτει τη θέση 2 και 3, κάνοντας υπερωρίες και με ό,τι αυτό συνεπάγεται την παραμονή των παιδιών μας εκεί. Οι προϊσταμένες μπαίνουν στα τμήματα και επωμίζονται επιπλέον ευθύνες, λειτουργώντας ταυτόχρονα και σαν παιδαγωγοί.
  • Τμήματα σταματούν τη λειτουργία τους στις 12, νωρίτερα από το προβλεπόμενο ωράριο (π.χ. το α’ βρεφικό τμήμα του 3ου παιδικού σταθμού για 15 ημέρες τουλάχιστον θα λειτουργεί μέχρι τις 12, νηπιακό τμήμα του 5ου παιδικού σταθμού λειτούργησε “εκτάκτως” μέχρι τις 12, δύο μέρες την προηγούμενη εβδομάδα κ.ά.)
  • Σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατον να τηρηθούν τα μέτρα ενάντια στην πανδημία: όταν π.χ. σε ένα τμήμα για να παραδώσουμε τα παιδιά όλοι οι γονείς μπαίνουμε μέσα στον σταθμό και μάλιστα περνάμε από τον χώρο ύπνου».

Στην παρούσα φάση, πάντα με βάση τις καταγγελίες του Συλλόγου, εντοπίζονται οι εξής ελλείψεις:

1ος βρεφονηπιακός σταθμός: 2 παιδαγωγοί, 1 βοηθός μάγειρα (λήξη σύμβασης ΟΑΕΔ 26/3).
2ος βρεφονηπιακός σταθμός: 1 παιδαγωγός, 1 βοηθός μάγειρα.
3ος βρεφονηπιακός σταθμός: 1 παιδαγωγός, 1 παιδαγωγός (λήξη σύμβασης ΟΑΕΔ 29/3), 1 βοηθός μάγειρα ( λήξη σύμβασης ΟΑΕΔ 25/3).
4ος -7ος παιδικοί σταθμοί: 2 παιδαγωγοί.
5ος βρεφονηπιακός σταθμός: 1 παιδαγωγός, 1 βοηθός μάγειρα.

«Η κατάσταση πλέον είναι δραματική. Ως εργαζόμενοι γονείς κάθε φορά που προκύπτει ένα πρόβλημα (είτε με τα πρωτόκολλα covid, είτε με τη σίτιση, είτε με τις ελλείψεις προσωπικού) καλούμαστε να επωμιστούμε όλα τα βάρη, μαζί με τους εργαζόμενους. 
Ταυτόχρονα βλέπουμε τη δημοτική αρχή συνεχώς να αποφεύγει και να απαξιώνει κάθε αίτημα του συλλόγου μας για επικοινωνία.

Ακόμα αναμένουμε εκείνη τη συνάντηση με τη δήμαρχο από τις 25 Ιανουαρίου(!!!), που αναβλήθηκε από μέρους της λόγω του χιονιά και θα μας ειδοποιούσε για νέα, ενώ και στην κατάθεση του θέματος για τα rapid tests στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος αρνήθηκε να το βάλει προς συζήτηση και να μας καλέσει να τοποθετηθούμε, όπως είχαμε ζητήσει.

Την περασμένη Πέμπτη πάλι επικοινωνήσαμε με το γραφείο δημάρχου για να ζητήσουμε συνάντηση και ακόμα περιμένουμε απάντηση.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Την Τετάρτη 2/3, στις 13:00, καλούμε όλους τους γονείς στο δημαρχείο, όπου θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΒΡΕΦΟ». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet