Αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη Νέα Ιωνία
Ποιότητα Ζωής

Αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη Νέα Ιωνία

O Δήμος Νέας Ιωνίας εντάχθηκε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης για αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και εκτελεί έργο με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτήρια για φωτισμό, ψύξη, θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης.

Από το έργο αναμένεται εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 58% και μείωση εκπομπών άνθρακα της τάξης του 51%, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Κομβικό και πρωτοποριακό χαρακτηριστικό του έργου είναι η αξιοποίηση της γεωθερμίας για θέρμανση και ψύξη κτηρίων, δηλαδή η άντληση νερού από το έδαφος, η απόληψη ενέργειας από το νερό, η επανεισαγωγή του νερού στο έδαφος και η μεταφορά και διανομή της ληφθείσης ενέργειας στα εξυπηρετούμενα κτήρια για θέρμανση και ψύξη (τηλεκλιματισμός).

Το έργο έχει τίτλο «Γεωθερμικό Σύστημα Τηλεκλιματισμού και άλλες Εφαρμογές ΑΠΕ» και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2009-2014».

Πέραν του Δήμου Νέας Ιωνίας, στο έργο συμμετέχουν ως ωφελούμενοι οι φορείς οι εξής:

  • Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα»
  • Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών
  • Κέντρο Βρεφονηπιακής Αγωγής και Φροντίδας Οικογένειας Νέας Ιωνίας (ΚΕΒΡΕΦΟ)

Η αξία του έργου ανέρχεται σε 920.000 ευρώ. Το έργο ευρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται τον Απρίλιο του 2017.

Πέραν της γεωθερμίας, γίνονται οι ακόλουθες παρεμβάσεις:

  • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Αντικατάσταση λαμπτήρων φθορισμού με λαμπτήρες διόδων φωτοεκπομπής (LED) προς μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για φωτισμό.
  • Εγκατάσταση ηλιοθερμικών συλλεκτών για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, ο Δήμος Νέας Ιωνίας προσκαλεί στην πρώτη ενημερωτική ημερίδα για το έργο «Γεωθερμικό Σύστημα Τηλεκλιματισμού και άλλες Εφαρμογές ΑΠΕ», την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017, στις 18:30, στο Συνεδριακό Κέντρο επί της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ 4.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet