Ο Δήμος Νέας Ιωνίας συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης «The Green City»
Ποιότητα Ζωής

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης «The Green City»

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας συμμετέχει στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ «The Green City», το οποίο αφορά τον τομέα της ανακύκλωσης και την κυκλική οικονομία.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Πολιτών που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προσφέροντας μέσω κινητής μονάδας στους πολίτες τη δυνατότητα να ανακυκλώσουν και να κερδίσουν, στηρίζοντας παράλληλα τη μετάβαση της χώρας στην κυκλική οικονομία.

Η κινητή μονάδα σταθμεύει και λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή σε διάφορες συνοικίες του Δήμου, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες και να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε σημεία ανακύκλωσης, όπου μπορούν να αφήνουν στην κινητή μονάδα χαρτί/χαρτόνι, πλαστικά, μεταλλικά αντικείμενα, αλουμίνιο και γυαλί, αλλά και ηλεκτρονικό/ηλεκτρικό εξοπλισμό, βρώσιμα έλαια και λίπη, ρούχα/υφάσματα, διαχωρισμένα ανά είδος σε χωριστές σακούλες, αλλιώς ο διαχωρισμός θα πραγματοποιείται επί τόπου με τη βοήθεια του προσωπικού.

Επίσης, είναι απαραίτητο τα υλικά να είναι κενά από τυχόν περιεχόμενα. Ιδανικά να έχουν ξεπλυθεί αυτά που είναι απαραίτητο, ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα τροφών, υγρών κ.ά. Τα βρώσιμα έλαια και λίπη θα πρέπει να μεταφέρονται σε πλαστικά μπουκάλια /δοχεία και έπειτα θα απορρίπτονται στα ειδικά βαρέλια. Τα υλικά που είνα προς ανακύκλωση ζυγίζονται επί τόπου και ανάλογα την ποσότητα και το βάρος υπολογίζονται πόντοι που καταχωρούνται σε μία κάρτα μέλους. Οι δημότες μπορούν να εξαργυρώνουν τους πόντους σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις λαμβάνοντας εκπτώσεις και προσφορές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γίνουν μέλη επιτόπου στο Κινητό Πράσινο Σημείο ή μέσω της ιστοσελίδας. Επίσης μπορούν να εγγραφούν και στην εφαρμογή κινητού «The Green City, απ’ όπου μπορουν να ενημερώνονται για τις περιοχές που θα βρίσκονται τα Κινητά Πράσινα Σημεία, τις ώρες λειτουργίας τους, τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, τους πόντους που διαθέτουν κ.λπ.

Δείτε τα δρομολόγια της κινητής μονάδας στην Νέα Ιωνία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet