Γιατί αποχώρησε ο επικεφαλής της Ενότητας για τη Ν. Ιωνία από τη συνεδρίαση της Ο.Ε. για το ψηφιακό μουσείο στην πόλη
Κοινωνία

Γιατί αποχώρησε ο επικεφαλής της Ενότητας για τη Ν. Ιωνία από τη συνεδρίαση της Ο.Ε. για το ψηφιακό μουσείο στην πόλη

Αποχώρησε από τη σημερινή (31/8) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νέας Ιωνίας ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενότητα για τη Νέα Ιωνίας, Χρήστος Κανλής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση -όπως αναφέρει- της δημοτικής αρχής σχετικά με τα οικονομικά που αφορούν την ίδρυση και λειτουργία ψηφιακού μουσείου στην πόλη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Κανλής, στις 5 Ιουλίου 2021 κατέθεσε τη με αρ. πρωτ. 15855 αίτηση στον Δήμο Ν.Ιωνίας, ζητώντας ηλεκτρονικό αντίγραφο του φακέλου που κατατέθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «Αντ. Τρίτσης», εκ μέρους του Δήμου, και αφορά την ίδρυση και λειτουργία ψηφιακού μουσείου στην πόλη. Στη χθεσινή (Δευτέρα 30 Αυγούστου) 19η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η δήμαρχος, Δέσποινα Θωμαίδου, και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αριστείδης Χατζησαββίδης, πάντα όπως υποστηρίζει ο κ. Κανλής, «μετά από έντονο ερώτημα, μας απάντησαν ότι αρνούνται να μας δώσουν τα στοιχεία που αιτούμαστε».

Η παράταξη Ενότητα για τη Νέα Ιωνία δηλώνει απερίφραστα τη συμφωνία της για τη δημιουργία του ψηφιακού μουσείου, πλην όμως σημειώνει ότι «η δημοτική αρχή αρνείται να συνεργαστεί, αλλά και να απαντήσει σε αυτό και σε άλλα ερωτήματα γεγονός, που μας προβληματίζει έντονα και μας γεμίζει ερωτηματικά».

Και ο επικεφαλής της παράταξης καταλήγει στην ανακοίνωσή του σημειώνοντας ότι «η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να δέχεται τον έλεγχο και η αντιπολίτευση είναι υποχρεωμένη να ελέγχει. Η ενημέρωση είναι γνώση και δύναμη για τους πολίτες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet