Δημιουργία Αλληλεγγύη: Γιατί απέχουμε από τη συνεδρίαση για την εκλογή αντιπροέδρου στο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας
Πολιτική

Δημιουργία Αλληλεγγύη: Γιατί απέχουμε από τη συνεδρίαση για την εκλογή αντιπροέδρου στο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας

Τους λόγους που απέχει από την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας για την εκλογή αντιπροέδρου του Σώματος, στη θέση του πρόσφατα παραιτηθέντος, δημοτικού συμβούλου της παράταξης Χαράλαμπου Λάμπρου, εξηγεί η παράταξη Δημιουργία Αλληλεγγύη.

Στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η έκνομη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη διοίκηση του Δήμου τα δύο χρόνια (και πλέον) από τη δημοτική αρχή  καταγράφεται πλέον και στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ανώτατο θεσμικό συλλογικό όργανο όχι μόνο απαξιώνεται από τη δημοτική αρχή, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις μεθοδευμένα και προσχηματικά καταπατάται κάθε έννοια δημοκρατίας, διαφάνειας, ενημέρωσης, λογοδοσίας και ελευθερίας λόγου και έκφρασης των θέσεων των δημοτικών συμβούλων, τόσο σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος όσο και σε υποθέσεις του Δήμου εν γένει.

Θεωρούμε ότι δεν αρκεί να διαπιστώνουμε και να εκφράζουμε την αντίδρασή μας κάθε φορά απέναντι στον αυταρχισμό, στην αυθαιρεσία και στην απαξίωση των θεσμών, των διαδικασιών και της νομιμότητας από τη δημοτική αρχή. Ενίοτε απαιτείται εντονότερη αντίσταση και αντίδραση απέναντι στα φαινόμενα εκφυλισμού που παρατηρούνται στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για τους λόγους αυτούς η παράταξή μας απέχει από την 8η Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή νέου αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στη θέση του κυρίου Χαράλαμπου Λάμπρου, ο οποίος παραιτήθηκε. Η δε παραίτησή του από την τιμητική αυτή θέση είναι αποτέλεσμα της καταπάτησης κάθε έννοιας δικαίου και δημοκρατίας όπως ήδη αναφέραμε.   

Η θέση μας εκφράζεται πλήρως από την επιστολή παραίτησης του δημοτικού μας συμβούλου Χαράλαμπου Λάμπρου.   

Δημιουργία Αλληλεγγύη

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μανούρης Παναγιώτης, Καναβός Μιλτιάδης, Τσομπάνογλου Φώτιος, Λάμπρου Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Ιωάννης, Κλάρα Αναστασία, Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος, Σκευοφύλαξ Σωτήριος, Αναμουρλόγλου Χρήστος, Τσιακαλάκης Γεώργιος, Αγγελακοπούλου Αναστασία, Στέφας Γεώργιος, Ναϊσίδου Σοφία, Κουλουριώτη Μαρία Ελισάβετ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet