Δημιουργία Αλληλεγγύη: Συμπεριφορές αλαζονείας από τη δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας
Πολιτική

Δημιουργία Αλληλεγγύη: Συμπεριφορές αλαζονείας από τη δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας

Για «συμπεριφορές αλαζονείας» από πλευρά του δημάρχου Νέας Ιωνίας, Ηρακλή Γκότση, κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Δημιουργία Αλληλεγγύη με αφορμή συζήτηση για τα δημοτικά τέλη σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας.

Ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης τονίζει ότι με τέτοιες συμπεριφορές η παράταξή του «δεν μπορεί να συναινέσει σε διαδικασίες που υποβαθμίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο».

Μάλιστα, η παράταξη απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:

Προς την πρόεδρο του Δημοτικού  Συμβουλίου Νέας Ιωνίας  

Για μια ακόμα φορά, η δημοτική αρχή του κ. Γκότση φέρνει προς ψήφιση τα δημοτικά τέλη εντός του Δεκεμβρίου, τελευταία από όλους τους Δήμους. 

Αυτή τη φορά δεν προηγήθηκε καμία ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων, καμία διαβούλευση. Φαίνεται ότι όσο περισσότερο πλησιάζουμε στην εφαρμογή του νέου νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, του «Κλεισθένη», τον οποίο η παράταξη του κ. Γκότση υποστήριξε, τόσο περισσότερο η σημερινή δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας απομακρύνεται από τη λογική του, αυτή της συνεννόησης και της συμφωνίας. Πολύ περισσότερο που η παράταξη του κ. Γκότση αποτελεί μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο προτού καν ακόμα εφαρμοστεί η απλή αναλογική. 

Η Δημιουργία Αλληλεγγύη δεν μπορεί να συναινέσει σε διαδικασίες που υποβαθμίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν αποδέχεται να συζητά τετελεσμένα και επιπλέον να της ζητείται να βάλει πλάτη για να λειτουργήσει ο Δήμος, με συμπεριφορές αλαζονείας, που δεν έχουν μάλιστα ούτε τα αριθμητικά δεδομένα για να υφίστανται. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται πλέον άλλη κουλτούρα, την οποία η δημοτική αρχή αποδέχεται στα λόγια, ενώ κινείται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Για την παράταξη Δημιουργία Αλληλεγγύη

Ο επικεφαλής

Μανούρης Παναγιώτης

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Λαζαρίδης Ιωάννης

Καναβός Μιλτιάδης

Παπαμαργαρίτης Μάκης

Βλάχος Χρήστος

Χριστοδούλου Βασίλης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet