Δύναμη Προοπτικής: Οι «πληγές» της προηγούμενης διοίκησης, η «στείρα» αντιπολίτευση και τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας
Κοινωνία

Δύναμη Προοπτικής: Οι «πληγές» της προηγούμενης διοίκησης, η «στείρα» αντιπολίτευση και τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας

Στις «ανοιχτές πληγές» της προηγούμενης δημοτικής αρχής και στη «στείρα αντιπολίτευση» αποδίδει η διοίκηση του Δήμου Ν. Ιωνίας το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη χορήγηση των Μέτρων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) των εργαζομένων τα προηγούμενα χρόνια.

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξη Δύναμη Προοπτικής, της δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου, αναφέρονται τα εξής:

Από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, ως δημοτική αρχή, κληθήκαμε να επουλώσουμε πληγές του παρελθόντος και να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας σε όλα τα επίπεδα. Μια μεγάλη ανοιχτή πληγή της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τη λειτουργία του Δήμου και κυρίως την προστασία των εργαζομένων μας, ήταν -και παραμένει δυστυχώς με τις πλάτες της στείρας αντιπολίτευσης- η χορήγηση των ΜΑΠ (Μέτρα Ατομικής Προστασίας) των προηγούμενων ετών.

Εμείς, και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό, καταφέραμε να δώσουμε λύση και για τα 4 χρόνια!!! Έτσι, ως δημοτική αρχή, επιλέξαμε τα δύο χρόνια (2017 και 2018) να πάρουν ΜΑΠ και τα άλλα δύο χρόνια (2019-2020) να τα πάρουν σε χρήμα.

Με πρόσφατο νόμο οι Δήμοι υποχρεώθηκαν να δώσουν σε χρήμα την αξία των μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στη Δημοτική Αστυνομία κ.λπ., εφόσον δεν κατέστη δυνατόν να δοθούν μέσα στο έτος που αφορούσαν. Όμως για να τα πάρουν σε χρήμα απαιτείτο απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε μόνο τον προσδιορισμό των δικαιούχων εργαζομένων και το ύψος των ποσών που θα ελάμβανε ο καθένας.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Δεκεμβρίου 2020 οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, καταψήφισαν τον κατάλογο των δικαιούχων και τα ποσά που θα λάμβανε ο καθένας. Η πρωτοφανής αυτή παράνομη απόφαση, που αρνείται να εφαρμόσει τον νόμο, ελήφθη προφανώς για να φέρει πάλι εμπόδια στη δημοτική αρχή. Πλην όμως αυτοί που εκτίθενται και απέναντι στον νόμο και στους δικαιούχους εργαζόμενους είναι μόνο αυτοί που για λόγους μικροκομματικής σκοπιμότητας καταψήφισαν τους δικαιούχους.

Μοναδικός στόχος τους ήταν να επιβάλλουν ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρείας των εργαζομένων και κατ’ επέκταση της δημοτικής αρχής, κατά παράβαση του νόμου, αδιαφορώντας για τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων. Προφανώς ενοχλούνται διότι βλέπουν ότι η δημοτική αρχή παράγει έργο, ευπρεπίζει την πόλη, έχοντας τη λαϊκή αποδοχή και έντρομοι προσπαθούν να ανακόψουν την προοπτική και το αύριο αυτού του τόπου.

Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο ώστε οι εργαζόμενοι να λάβουν αυτά που νόμιμα δικαιούνται. Η δημοτική αρχή στέλνει μήνυμα σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις: Θα προχωρήσει το έργο της όσο και αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα την εμποδίσουν.

Εμείς ενδιαφερόμαστε και παλεύουμε καθημερινά για τον Δήμο μας. Οι άλλοι ας παλεύουν με τη συνείδηση τους και την ύπαρξη τους. Εμείς προχωράμε με όρους κοινωνίας, με πρώτιστο στόχο την αγάπη για την πόλη μας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet