Εκδήλωση μνήμης από ΚΚΕ και ΚΝΕ στο μνημείο εκτελεσθέντων στην Καλογρέζα
Κοινωνία

Εκδήλωση μνήμης από ΚΚΕ και ΚΝΕ στο μνημείο εκτελεσθέντων στην Καλογρέζα

Οι Τομεακές Οργανώσεις Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου, Νέας Φιλαδέλφειας και Μεταμόρφωσης, διοργανώνουν το Σάββατο 11 Μαρτίου εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 22 κομμουνιστές, αντιστασιακούς ήρωες του Μπλόκου της Καλογρέζας, που εκτελέστηκαν πριν από 79 χρόνια «από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Αυτές τις ημέρες που η χώρα συγκλονίζεται από μεγαλειώδεις διαδηλώσεις της νεολαίας και των εργαζομένων για να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη δεν ξεχνάμε τους ήρωες του λαού μας. Τιμάμε την ΕΑΜική αντίσταση, τους 22 εκτελεσμένους κομμουνιστές και αντιστασιακούς του Μπλόκου της Καλογρέζας, με αφορμή την συμπλήρωση 79 χρόνων από τις 14 Μαρτίου 1944» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 12 μ.μ. στον χώρο του μνημείου εκτελεσθέντων στην Καλογρέζα. Η κεντρική ομιλία θα γίνει από τον Πέτρο Αλέπη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή του κόμματος στον Βόρειο Τομέα και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα καταθέσει στεφάνι ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Θα προηγηθεί στις 10:30 π.μ. κατάθεση λουλουδιών στον χώρο των πρώην ανθρακωρυχείων στην Αλσούπολη και στις 11:15 προσυγκέντρωση στην πλατεία Αναπήρων στην Καλογρέζα, για την πορεία μέχρι το μνημείο του Μπλόκου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet