Ενότητα για τη Νέα Ιωνία και Δημιουργία Αλληλεγγύη απέχουν από τη σημερινή (28/2) συνεδρίαση του Δ.Σ. – Σκληρά «πυρά» κατά δημάρχου
Νέα Ιωνία

Ενότητα για τη Νέα Ιωνία και Δημιουργία Αλληλεγγύη απέχουν από τη σημερινή (28/2) συνεδρίαση του Δ.Σ. – Σκληρά «πυρά» κατά δημάρχου

Η επιμονή της δημοτικής αρχής της δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμΐδου να μην εισαγάγει το θέμα της ενδεχόμενης μετεγκατάστασης των απορριμματοφόρων του Δήμου στον χώρο της ALTEC στην Αλσούπολη δείχνει ότι θα οδηγήσει σε ακόμη ένα «ναυάγιο» τη σημερινή (28/2) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κι αυτός καθώς ήδη δύο παρατάξεις, η Ενότητα για τη Νέα Ιωνία και η Δημιουργία Αλληλεγγύη γνωστοποίησαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση.

Σημειώνεται ότι η αντίστοιχη άρνηση της διοίκησης για το ίδιο θέμα είχε οδηγήσει και στη μαζική αποχώρηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και στη συνεδρίαση της 14ης Φεβρουαρίου 2022.

Ειδικότερα, η παράταξη Ενότητα για τη Ν. Ιωνία τονίζει μεταξύ άλλων:

«Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση και υπεκφυγή της δημοτικής αρχής να εισαγάγει το θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου θα απέχουμε από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 28 Φεβρουαρίου.

Συντασσόμαστε με τους κατοίκους και τους φορείς  και ζητάμε την εισαγωγή του θέματος στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας, ώστε να υπάρχει οριστική λύση, αλλά και εξηγήσεις από τη κ. δήμαρχο και τη δημοτική αρχή για τις κινήσεις μεθόδευσης και αυταρχισμού». 

Από τη μεριά της, η Δημιουργία Αλληλεγγύη σημειώνει:

«Πρέπει να σταματήσει αυτή η μεθόδευση που ακολουθεί η δημοτική αρχή, καταπατώντας κάθε έννοια θεσμικών κανόνων δικαίου που διέπουν τις διαγωνιστικές διαδικασίες. Δεν μπορεί να συνεχίζεται ο εκφυλισμός  θεσμών και διαδικασιών, με προεξέχουσα τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν μπορεί ο πρόεδρος να αρνείται να θέσει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα που καταθέτουν παρατάξεις του Δήμου μας, νόμιμα εκλεγμένες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, με εμφανή πλειοψηφία, το θέμα έπρεπε να έχει εισαχθεί προς συζήτηση ήδη στο προηγούμενο Δ.Σ. Η δημοτική αρχή αρνείται για μια φορά ακόμη να λειτουργήσει δημοκρατικά και επιχειρεί να διχάσει τους κατοίκους της πόλης μας. Θα μας βρει απέναντι σε τέτοιες μεθοδεύσεις». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet