Ερώτηση του ΚΚΕ για τη στέγαση του Κέντρου Υγείας Νέας Ιωνίας
Πολιτική

Ερώτηση του ΚΚΕ για τη στέγαση του Κέντρου Υγείας Νέας Ιωνίας

Ερώτηση για «το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας» κατέθεσε στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, το ΚΚΕ.

Στην ερώτησή του αναφέρει:

«Το Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στέγασης, μετά τη λήξη του ενοικιοστάσιου σε ενοικιαζόμενο κτήριο επί της οδού Αλέκου Παναγούλη 91, στη Νέα Ιωνία. Πρόκειται για μια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που καλύπτει πολύ σοβαρές ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης τουλάχιστον 2 δήμων (Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου) με πληθυσμό άνω των 100 χιλιάδων κατοίκων, αλλά και χιλιάδες άλλους κατοίκους από όμορες περιοχές.

Ήδη έχουν δοθεί 3 παρατάσεις από τον ιδιοκτήτη του κτηρίου για τη μεταστέγασή του και στο ενδιάμεσο η διοίκηση έχει προχωρήσει 4 φορές σε ανοιxτή προκήρυξη απευθυνόμενη σε ιδιοκτήτες κτιρίων για ενοικίαση και μεταφορά του, οι οποίες απέβησαν άκαρπες.

Ακόμη και η εύρεση νέου κτιρίου προϋποθέτει την απαραίτητη διαμόρφωση για τη λειτουργία του, δηλαδή ένα επιπλέον σημαντικό κόστος το οποίο πρέπει να καλυφθεί από κρατικά κονδύλια χωρίς να διευκρινίζεται αν προβλέπεται η σχετική δαπάνη.

Κατάληξη όλων των προηγουμένων είναι τη Δευτέρα 19/09/2022 η υπόθεση να οδηγηθεί στα δικαστήρια, όπου ο ιδιοκτήτης απαίτησε την έξωση του Κέντρου Υγείας από το κτήριο της οδού Αλέκου Παναγούλη 91.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση ώστε το Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, αλλά και να ενισχυθεί με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet