Η Ενότητα για τη Ν. Ιωνία καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για παντελή αδυναμία συνεργασίας
Πολιτική

Η Ενότητα για τη Ν. Ιωνία καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για παντελή αδυναμία συνεργασίας

Η δημοτική παράταξη Ενότητα για τη Νέα Ιωνία, με επικεφαλής τον Ηρακλή Γκότση, προχωρά σε απολογισμό της 30ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, ο συνδυασμός Ενότητα για τη Νέα Ιωνία αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα υπήρξαν τα δύο παρακάτω, τα οποία υπερψηφίσαμε με επιχειρήματα.

  1. Ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος του Περισσού όπου εισήχθη ύστερα από πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης.
  2. Ψήφισμα καταδίκης της αστυνομικής βίας όπου για δεύτερη φορά (μετά τη 17 Νοεμβρίου) η δημοτική αρχή απέφυγε να συζητήσει και προφανώς να ψηφίσει.

Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης είχε ως περιεχόμενο δύο επιστολές παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Λαϊκή Συσπείρωση και Δημιουργία Αλληλεγγύη), που αφορούσαν τη διαδικασία προμήθειας των Μέσων Ατομικής Προστασίας των εργαζομένων.

Η δήμαρχος και η δημοτική αρχή επέλεξαν σε αυτό θέμα να απέχουν από τη συζήτηση. Είναι δικαίωμα κάθε δημοτικού συμβούλου να επιλέξει τη στάση του και την ψήφο του στα θέματα που εισέρχονται για συζήτηση στο Δ.Σ. 

Είναι, όμως, απορίας άξιον ότι διεξήχθη συζήτηση με παράθεση γεγονότων και ερωτημάτων από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και δεν υπήρχε καμία απάντηση ή προσπάθεια επιχειρηματολογίας από τη δημοτική αρχή. 

Στέκονταν βουβοί και παρακολουθούσαν την διαδικασία, ενώ η αντιπολίτευση άθροιζε επιχειρήματα και ερωτήματα,

Ιδιαίτερα η δήμαρχος έκανε την ιστορική δήλωση «απέχουμε από το θέμα», ξεχνώντας πως η παρουσία της στο Δ.Σ. είναι θεσμική σαν δήμαρχος της Νέας Ιωνίας και όχι σαν επικεφαλής παράταξης. 

Για πρώτη φορά στη ιστορία του Δ.Σ. δήμαρχος της πόλης μας και προϊστάμενος όλων των υπηρεσιών απείχε με την παρουσία του αφήνοντας αναπάντητα τα ερωτήματα και τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης.

Η στάση αυτή της δημάρχου ερμηνεύεται ως ειρωνική προς την αντιπολίτευση και προσβλητική προς τον θεσμό του Δ.Σ. 

Το σημαντικότερο όμως είναι πως η προσβολή στους θεσμούς κρύβει έλλειψη σεβασμού ως οφείλει σε όλους τους κατοίκους και δημότες της πόλης μας που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.

Η επόμενη συνεδρίαση του Σώματος είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 11/12/2020 με θέμα τον Προϋπολογισμό του 2021.

Ένας Προϋπολογισμός που δεν έχει άξονες ανάπτυξης για την πόλη, που στηρίζεται στη συνέχιση των έργων που θεμελίωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή και δεν έχει για κατεύθυνση την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία.

Το πιθανότερο είναι πως θα ψηφιστεί μόνο από την δημοτική αρχή με εννέα θετικές ψήφους και 32 αρνητικές την ίδια στιγμή που η δήμαρχος θα ειρωνεύεται τους δημότες στο πρόσωπο των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους, με την απούσα παρουσία της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet