Ισμήνη Ναυπλιώτη: Ας πάρουμε στα χέρια μας την αναβάθμιση του Δήμου Ν. Ιωνίας
Πολιτική

Ισμήνη Ναυπλιώτη: Ας πάρουμε στα χέρια μας την αναβάθμιση του Δήμου Ν. Ιωνίας

Οι δημοτικές εκλογές του 2019 πλησιάζουν. Αυτή τη φορά ας μη συνεχίσουμε να μένουμε θεατές στην ίδια μας τη ζωή και αδρανείς στο μέλλον του τόπου μας, αλλά ας πάρουμε επιτέλους στα χέρια μας την πολυπόθητη αναβάθμιση και ανάπτυξη του Δήμου μας.

Γράφει η Ισμήνη Ναυπλιώτη*

Στην εικοσάχρονη πορεία μου στα δημοτικά δρώμενα της πόλης μας, κάποια χρόνια από αυτά και ως εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος, έχω αποδείξει έμπρακτα την αγάπη μου προς τους συνδημότες μου και τη συμπαράστασή μου προς τις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους.

Στην κρίσιμη λοιπόν καμπή στην οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται η χώρα, αλλά και η πόλη μας, θα ήθελα να σας ανακοινώσω και παράλληλα να σας αναπτύξω τους λόγους για τους οποίους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου, θα έχω την τιμή και τη χαρά να στηρίξω τη Δέσποινα Θωμαΐδου και τη Δύναμη Προοπτικής.

Θεωρώ ότι είναι η μοναδική πραγματικά ανεξάρτητη δημοτική παράταξη, που σκέφτεται και αποφασίζει με γνώμονα το καλό της πόλης και των δημοτών και όχι με βάση πολιτικά ή άλλα οφέλη.

Απαρτίζεται από υποψήφιους που ζούνε στον Δήμο μας και βιώνουν καθημερινά ό,τι και κάθε άλλος Ιωνιώτης, έτσι γνωρίζουν ακριβώς τι χρειάζεται ο Δήμος μας για να γίνει καλύτερος.

Επιπλέον, θεωρώ ότι η στήριξη μου προς τη Δύναμη Προοπτικής γίνεται μονόδρομος, λαμβάνοντας  υπόψη και τα ακόλουθα σημεία:

Αρχικά, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς το προεκλογικό σκηνικό στον Δήμο μας. Εδώ και λίγο καιρό, πριν από τις κάλπες, γίνονται ιδιαίτερα εύκολα και υπολογιστικά μεταγραφές από τη μία παράταξη στην άλλη, από τον ένα υποψήφιο δήμαρχο στον άλλον, καθώς στελέχη μετά από 4 ή 8 χρόνια που κατείχαν θέσεις, ανακαλύπτουν ξαφνικά πως ο αρχηγός της παράταξής τους δεν ήταν αρκετός, και τονίζω το…προεκλογικά.

Θυμίζει τις μεταγραφές που έκαναν τα στελέχη του τότε ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν «μυρίστηκαν ψητό» και φυσικά ζήτησαν ως αντάλλαγμα για τη μεταφορά των ψηφοφόρων τους, την υπουργοποίησή τους, η οποία και έγινε!!!

Επίσης, αν παρακολουθούσε κάποιος από κοντά τα Δημοτικά Συμβούλια στην πόλη μας, θα διαπίστωνε αυτό που κάποιοι φώναζαν δυνατά, και άλλοι ψιθύριζαν, αλλά που κανείς δεν του έδωσε ποτέ σημασία, ότι δηλαδή μεταξύ άλλων η μείζων μειοψηφία κάνει τη δουλειά της πλειοψηφίας ή, αντίστροφα, ότι η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, απλώς δεν κάνει τη δουλειά της. (Νομίζω και ο Τύπος το έχει διαπιστώσει πολλάκις…).

  • Ο δήμαρχος προτείνει δάνειο 2,8 εκατ. ευρώ για  φωταγώγηση της πόλης, επιβαρύνοντας τους δημότες και η μείζων μειοψηφία το στηρίζει χωρίς περιορισμούς, χωρίς καν να σκεφτεί ότι πριν 10 χρόνια είχε ήδη εφαρμόσει το ίδιο έργο ούσα στην εξουσία.
  • Ο δήμαρχος κλείνει οριστικά την εκκρεμότητα της δικαστικής διαμάχης, καταστρέφοντας τα υπάρχοντα λεωφορεία, και προτείνει καινούργιο δάνειο για την αγορά νέων λεωφορείων στην πόλη. Η μείζων μειοψηφια στηρίζει.
  • Δημοτικοί σύμβουλοι ζητάνε εξηγήσεις για την ατασθαλία στα οικονομικά της Σχολικής Επιτροπής, ο δήμαρχος και η μείζων μειοψηφία υποβαθμίζουν το θέμα σε βαθμό «ανυπαρξίας».

Και ο κατάλογος συνεχίζεται…

Τέλος, σε μία εποχή, όπου ο κόσμος απεχθάνεται κάθε τι που έχει να κάνει με τα πολιτικά κόμματα και τους πολιτικούς, κάποιοι σπεύδουν να πάρουν χρίσματα.

Καλά, η παράταξη του νυν δημάρχου, που είναι μία κομματική παράταξη. Αλλά η μείζων μειοψηφία; Η οποία στις προηγούμενες εκλογές διατυμπάνιζε περίτρανα ότι ήταν μια ανεξάρτητη παράταξη και έτσι δεν άγεται και φέρεται από κανέναν κομματικό φορέα! Σε αυτές τις εκλογές επεζήτησε στήριξη, όχι μόνο από ένα κόμμα, αλλά από δύο και αυτό μάλλον δείχνει ότι οι απόψεις της για την ανάγκη ανεξαρτησίας του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον τρόπο λειτουργίας της έχουν αλλάξει!

Με βάση τουλάχιστον τα προηγούμενα, θεωρώ ότι ο ανεξάρτητος και υπερκομματικός συνδυασμός της Δέσποινας Θωμαΐδου, με τα ικανά στελέχη και τους συνεργάτες του, και μαζί με την ενεργό συμμετοχή και συμπαράσταση των Δημοτών, έξω από κομματικές ή άλλες δεσμεύσεις, μπορεί να λειτουργήσει ενωτικά, ισότιμα και δημιουργικά προς όφελος όλων των συνδημοτών μας.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε κάθε Δήμος και κυρίως ο Δήμος μας, έχει ανάγκη από ανθρώπους, οι οποίοι επιθυμούν πραγματικά να προσφέρουν και μπορούν να το πράξουν, έχοντας να επιδείξουν καταξίωση τόσο μέσα από την επαγγελματική, όσο και την κοινωνική τους πορεία και αυτά τα κριτήρια σίγουρα πληρούνται στο έπακρο, από τη Δέσποινα Θωμαΐδου και τη Δύναμη Προοπτικής.

* Πρώην δημοτική σύμβουλος Νέας Ιωνίας με την παράταξη «Δημιουργία – Αλληλεγγύη»Ισμήν

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet