Παρουσιάστηκε το «άλμα ανάπτυξης» του Παναγιώτη Μανούρη για τη Νέα Ιωνία
Πολιτική

Παρουσιάστηκε το «άλμα ανάπτυξης» του Παναγιώτη Μανούρη για τη Νέα Ιωνία

Τους κεντρικούς άξονες του προγράμματός του για τη Νέα Ιωνία παρουσίασε την Τετάρτη 3 Απριλίου, σε ανοιχτή εκδήλωση, ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού Δημιουργία Αλληλεγγύη, Παναγιώτης Μανούρης.

Παρουσία πλήθους εκπροσώπων φορέων και κατοίκων της πόλης, στο κινηματοθέατρο «Αστέρας», ο Παναγιώτης Μανούρης ανέλυσε διεξοδικά το σχέδιό του για τη σταδιακή μετατροπή της Νέας Ιωνίας σε σύγχρονη, ανθρωποκεντρική «Έξυπνη» πόλη.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο υποψήφιος δήμαρχος περιέγραψε ένα πλέγμα άμεσων παρεμβάσεων που επικεντρώνονται σε:

  • Άμεσο εκσυγχρονισμό του τρόπου λειτουργίας του Δήμου.
  • Διασύνδεση με προγράμματα, που θα καλύψουν το «ψηφιακό κενό».
  • Ευέλικτο και αυτόνομο τοπικό κοινωνικό σύστημα και ειδική πρόβλεψη για τις ευάλωτες ομάδες.
  • Αποτελεσματικό δίκτυο καθαριότητας και λειτουργική ανακύκλωση.
  • Ασφαλείς παιδικές χαρές και φροντισμένους πνεύμονες πρασίνου.
  • Άνετη κίνηση πεζών και οχημάτων με λύσεις ήπιας κυκλοφορίας.
  • Έργα που θα αναδείξουν την ιστορική φυσιογνωμία της πόλης.
  • Επαρκή φωτισμό και περιφρούρηση της ασφάλειας των δημοτών.
  • Δικτύωση και συνέργειες που θα δυναμώσουν το εμπορικό κέντρο.
  • Πάρκα ψυχαγωγίας και σύγχρονους χώρους αθλητισμού, αναψυχής και πολιτισμού.
  • Σχέδια και στρατηγικές που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

«Οι παθογένειες και η στασιμότητα της Νέας Ιωνίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανούρης, «την έχουν καταστήσει απλό θεατή των εξελίξεων και των βέλτιστων πρακτικών που σήμερα εφαρμόζονται σε αρκετούς Δήμους της χώρας. Όμως αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα».

Μιλώντας για τον τρόπο που εκπονήθηκε το πρόγραμμα της παράταξής του, ο υποψήφιος δήμαρχος εξήγησε ότι οι προτάσεις της παράταξής του στηρίχτηκαν «σε μια διαρκή και διαδραστική επικοινωνία με όλους τους συμπολίτες μας, στις γειτονιές, τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης. Το πρόγραμμα εκπονήθηκε από ανθρώπους της Νέας Ιωνίας, αγγίζει τα πραγματικά προβλήματα και δίνει λύσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο και την αειφόρο ανάπτυξη».

Οι βασικοί άξονες της πρότασης που παρουσίασε η παράταξη Δημιουργία Αλληλεγγύη είναι:

Α) Αντιμετώπιση της καθημερινότητας, με αποτελεσματική καθαριότητα, καλοφτιαγμένα πεζοδρόμια, ασφαλείς και σύγχρονες παιδικές χαρές, «έξυπνο» φωτισμό, περιφρούρηση και ασφάλεια, χωροθέτηση της στάθμευσης, παρεμβάσεις ήπιας κυκλοφορίας στον εμπορικό ιστό, τηλεφωνικό κέντρο και πλατφόρμα επικοινωνίας του πολίτη με τον Δήμο, άμεσα και αποτελεσματικά.

Β) Δημιουργία ενός σύγχρονου τοπικού κοινωνικού κράτους, με κέντρο την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και παροχές σε όλες τις ευάλωτες ομάδες. Ειδικές δράσεις για νέους, ανέργους, τρίτη ηλικία, άτομα με ειδικές ανάγκες και συμπολίτες που χρειάζονται βοήθεια, περίθαλψη και ενίσχυση εισοδήματος.

Γ) Πολιτισμός – Αθλητισμός. Ενεργός ρόλος του Δήμου. Όχι «Δήμος – παρατηρητής», αλλά ουσιαστικός αρωγός στην παραγωγή – με εξωστρέφεια – πολιτιστικού προϊόντος. Ανάδειξη χώρων πολιτισμού και τοπικής ιστορίας, πλέγμα δράσεων και γεγονότων που θα αναδείξουν το αθλητικό δυναμικό της πόλης, εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων άθλησης και δημιουργία νέων χώρων.

Δ) Ιδιαίτερη βαρύτητα στην Ανάπτυξη της πόλης, με αιχμή του δόρατος την εμπορική κίνηση, που θα δομηθεί με σύγχρονα εργαλεία. Ειδικό τμήμα στο Δήμο που θα ασχολείται αποκλειστικά με την ανάπτυξη του εμπορίου της πόλης και θα παρακολουθεί προγράμματα, θα καταθέτει προτάσεις και θα μοχλεύει πόρους για υποστηρικτικές δράσεις.

Εστιάζοντας στο κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής του καμπάνιας, που αφορά στη μετατροπή της Νέας Ιωνίας σε «Έξυπνη πόλη», ο Παναγιώτης Μανούρης είπε ότι σκοπεύει να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία του ΕΣΠΑ, όπως οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) και η «Έξυπνη» Εξειδίκευση (RIS3), για να μετασχηματίσει την αγορά σε ένα δυναμικό, ανοιχτό κέντρο εμπορίου, με κοινή ταυτότητα (local branding), που θα εξασφαλίσει προϊόν υπεραξίας, επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

Το πρόγραμμα του συνδυασμού για τη Νέα Ιωνία βρίσκεται ήδη στο τυπογραφείο, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωσή του, και σύντομα θα είναι στη διάθεση όλων των πολιτών.

«Με βάση αυτό το πρόγραμμα θέλουμε να μας κρίνετε», είπε στο τέλος της παρουσίασης ο υποψήφιος δήμαρχος και πρόσθεσε: «Το φτιάξαμε με όρεξη και μεράκι, γιατί δεν θέλουμε να παρακολουθούμε την πόλη να αργοπεθαίνει. Στις εκλογές του Μαΐου σας ζητώ να μας δώσετε τη δύναμη να αλλάξουμε τη Νέα Ιωνία. Χωρίς ρεβανσισμούς και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Για τη μοίρα αυτού του τόπου είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Κι εμείς, η παράταξή μου κι εγώ, βγαίνουμε μπροστά και ζητάμε δύναμη και στήριξη από όλους σας. Για το κοινό καλό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet