Π. Μανούρης: Απόλυτη η περιφρόνηση των αποφάσεων του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας από τη δήμαρχο Δ. Θωμαΐδου
Πολιτική

Π. Μανούρης: Απόλυτη η περιφρόνηση των αποφάσεων του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας από τη δήμαρχο Δ. Θωμαΐδου

Σε μία συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης προχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέας Ιωνίας Δημιουργία Αλληλεγγύη, δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Μανούρης, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής και της δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου.

Ρεπορτάζ: Θάνος Γιαννόπουλος

Η συνέντευξη Τύπου έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4), ενώ οι παριστάμενοι ήταν οι «απολύτως απαραίτητοι», στο πλαίσιο των απαιτούμενων μέτρων έναντι της Covid-19.  

Τη διαδικασία συντόνισε το μέλος της παράταξης Μαριάννα Κορνάρου

Από την εισαγωγή του, κι όλας, ο κ. Μανούρης έκανε λόγο για «έλλειμμα δημοκρατίας» στον Δήμο Νέας Ιωνίας και παντελή απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ουκ ολίγες είναι οι φορές που η κ. Θωμαΐδου έχει αδιαφορήσει επιδεικτικά για τις αποφάσεις του Σώματος, πράττοντας κατά βούληση», ενώ, όπως συμπλήρωσε, «κρατά αντιδημοκρατική στάση κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, αρνούμενη να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων». Κατά τα λεγόμενα του κ. Μανούρη, η μέθοδος των τηλεδιασκέψεων έχει ευνοήσει τη δήμαρχο στη στρατηγική που ακολουθεί, αυτήν της «απόστασης ασφαλείας», αφού στην πλειονότητά τους δεν εμφανίζεται καν στην κάμερα.  

Επιπροσθέτως, ο επικεφαλής της Δημιουργίας Αλληλεγγύης ανέφερε ότι η δήμαρχος και τα μέλη της διοίκησης δίνουν «τυποποιημένες απαντήσεις, ενώ δεν παραθέτουν ουσιαστικές προτάσεις για τα ζητήματα των δημοτών», τονίζοντας πως υπάρχει απουσία ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου από μέρους της δημοτικής αρχής. «Αποφεύγει να έρθει ακόμη και σε επαφή με τους επικεφαλής των λοιπών παρατάξεων» σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «φαίνεται να βάλλεται από πάσα κατεύθυνση, θεωρώντας ότι όλοι είμαστε εχθροί της».  

Στη συνέχεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Μανούρης υπογράμμισε ότι υπάρχει απουσία εισηγήσεων της διοίκησης πάνω σε θέματα της Νέας Ιωνίας, κάνοντας λόγο για «άγνοια των μελών της δημοτικής αρχής στο πώς να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις τους». Όσο για τη διαπαραταξιακή επιτροπή για την επιχειρηματικότητα της πόλης εν μέσω πανδημίας, ανέφερε ότι «η αποτελεσματικότητά της είναι μηδενική»

Ως χαρακτηριστικά σημεία της «κακής διοίκησης» από πλευράς της δημάρχου ανέφερε το άνοιγμα των σχολείων με τις δομές, όπως επεσήμανε, να μην έχουν τα απαραίτητα αντισηπτικά, τη μη λειτουργία της παιδικής κατασκήνωσης το καλοκαίρι, αλλά και τις ελλείψεις σε έργα υποδομών τα οποία διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοτών, φέροντας ως παράδειγμα τις πολλαπλές ζημιές που υπέστη η πόλη κατά την πρόσφατη κακοκαιρία.

Σημαντικό σημείο της συνέντευξης αποτέλεσε η αναφορά του κ. Μανούρη σε προπηλακισμό υπαλλήλων του Δήμου, με αφορμή τις ψήφους τους στις τελευταίες εκλογές.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, επίσης, ο ο επικεφαλής της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη στην απουσία, όπως σημείωσε, της κ. Θωμαΐδου από το δημαρχείο έως τη 1 με 2 το μεσημέρι καθημερινά, προσθέτοντας ότι από εκείνην την ώρα και μετά η δήμαρχος κάνει «τηλεφωνική διευθέτηση των θεμάτων», ενώ χαρακτήρισε το δημοτικό κατάστημα της πόλης ως «πολιτικό γραφείου της δημάρχου».

Εν συνεχεία, ο κ. Μανούρης μίλησε για την εμπιστοσύνη που δείχνει στα μέλη της παράταξης τα οποία έχουν εκλεγεί στα συλλογικά όργανα του Δήμου και διαβεβαίωσε ότι η πίεση προς τη δημοτική αρχή θα συνεχιστεί αδιάλειπτα, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, μαζί με τα 30 μέλη που αριθμεί η παράταξη, θα προτάξουν το αναπτυξιακό σχέδιό τους για τον τόπο, το οποίο, όπως σημείωσε, είχαν γνωστοποιήσει και προεκλογικά. 

Τέλος, ο κ. Μανούρης έκανε σαφές ότι πρόκειται να κατέβει υποψήφιος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, με πρωταρχικό μέλημα «να επαναφέρει τη δημοκρατικό κλίμα στον Δήμο Νέας Ιωνίας και να οδηγήσει τον τόπο με ουσιαστικό πρόγραμμα σε μία νέα εποχή». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet