Π. Μανούρης: Με εκπροσώπους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ξεκίνησε τον δημόσιο διάλογο
Πολιτική

Π. Μανούρης: Με εκπροσώπους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ξεκίνησε τον δημόσιο διάλογο

Δυναμικό ξεκίνημα στον διάλογο με τους τοπικούς επαγγελματικούς φορείς έκανε το απόγευμα την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Νέας Ιωνίας, Παναγιώτης Μανούρης.

Σε εκδήλωση που οργάνωσε η παράταξη Δημιουργία Αλληλεγγύη, στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Νέας Ιωνίας, πλήθος εκπροσώπων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν τα προβλήματα του κλάδου και τις προοπτικές ανάπτυξης. Επίσημος προσκεκλημένος στην εκδήλωση ήταν ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Νίκος Κογιουμτσής, ο οποίος στην ομιλία του περιέγραψε την υπάρχουσα κατάσταση για τις επιχειρήσεις εστίασης και τα προβλήματα που δημιουργεί η υπερφορολόγηση, η πολυνομία, η γραφειοκρατία και η πληθώρα των συναρμοδίων υπηρεσιών, που συχνά λειτουργούν ως «τροχοπέδη» στην ανάπτυξη του κλάδου.

Ο επικεφαλής της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη, Παναγιώτης Μανούρης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στις χρήσεις γης και στην ανάγκη να ξεκαθαρίσει η πόλη τι είδους ανάπτυξη χρειάζεται. Μίλησε επίσης για τις δυνατότητες των σύγχρονων τεχνολογιών, εξηγώντας ότι ένα καλά δομημένο πλέγμα τηλεματικών δράσεων για την καθαριότητα, τον δημοτικό φωτισμό, την στάθμευση και την ανακύκλωση μπορεί να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για όλους τους επαγγελματίες.

Ο κ. Μανούρης αναφέρθηκε στην «εργαλειοθήκη» της «έξυπνης πόλης», λέγοντας ότι η Νέα Ιωνία πρέπει επιτέλους να γίνει μία σύγχρονη πόλη, αντάξια των ανθρώπων και της ιστορίας της. Μία πόλη που θα λειτουργεί διαδραστικά και θα διευκολύνει την καθημερινότητα των κατοίκων της, με υπηρεσίες που θα μετουσιώνουν όλη την τεχνογνωσία της εξέλιξης.

Οι εκπρόσωποι των καταστημάτων εστίασης έθεσαν στη διάρκεια της εκδήλωσης τα προβλήματα που τους απασχολούν και κυρίως θέματα καθαριότητας, τραπεζοκαθισμάτων, δημοτικού φωτισμού, τελών και ωραρίου μουσικής.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Νέας Ιωνίας κατέγραψε τις σχετικές παρεμβάσεις και δεσμεύτηκε να συμπεριλάβει λύσεις στα σχετικά αιτήματα στο πρόγραμμα της παράταξής του. Ο κ. Μανούρης αποσαφήνισε ότι η εκδήλωση ήταν η απαρχή του δημοσίου διαλόγου με τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς της πόλης και θα ακολουθήσει μία αλυσίδα από παρόμοιες δράσεις, έτσι ώστε το πρόγραμμα της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη να περιλάβει ουσιώδεις λύσεις για την ανάπτυξη της Νέας Ιωνίας.

«Στόχος μας είναι μία ΝΕΑ Νέα Ιωνία και θα τα καταφέρουμε. Γιατί Ξέρουμε, Θέλουμε, Μπορούμε» είπε χαρακτηριστικά στο κλείσιμο της ομιλίας του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet