Π. Μανούρης: «Προσκλητήριο ευθύνης» ο συνδυασμός Δημιουργία Αλληλεγγύη
Πολιτική

Π. Μανούρης: «Προσκλητήριο ευθύνης» ο συνδυασμός Δημιουργία Αλληλεγγύη

«Προσκλητήριο ευθύνης» χαρακτήρισε τον συνδυασμό Δημιουργία Αλληλεγγύη ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου 2019 για την ανακοίνωση των υποψηφίων δημοτικών του συμβούλων.

Παρά το τσουχτερό κρύο, η ατμόσφαιρα στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου «Αστέρας», όπου έγινε η παρουσίαση, ήταν θερμή.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο επικεφαλής της παράταξης, παρέκαμψε τον «ξύλινο πολιτικό λόγο» λέγοντας: «Ξέρω πως κανονικά απόψε όλοι περιμένετε μία πολιτική ομιλία. Όμως δεν είμαι κατ΄ επάγγελμα πολιτικός. Έχω εργαστεί στη ζωή μου και ξέρω πώς βγαίνει ο μισθός και πώς συντηρείται ένα σπίτι.

»Έχω δύο παιδιά που μεγαλώνουν και μία σύζυγο που μάλλον θα προτιμούσε να συνεχίσω απλά την εκπαιδευτική μου καριέρα. Τους ευχαριστώ, όμως, που στηρίζουν τις επιλογές μου γιατί αγαπώ πολύ τη γειτονιά μου και αρνούμαι να δεχτώ πως δεν είναι και δική μου υπόθεση η τύχη της.

»Ο Καζαντζάκης είπε κάποτε: “Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γη. Κι αν δε σωθεί, εγώ θα φταίω”. Αυτό αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους φάρους στο ταξίδι της ζωής μου. Μέσα από τέτοιες σκέψεις έφτασα εδώ και σήμερα βρίσκομαι για δεύτερη φορά στη διαδρομή μου να παρουσιάζω ψηφοδέλτιο μίας παράταξης, που μοιάζει λίγο με στρατό σωτηρίας ή προσκλητήριο ευθύνης».

Ακολούθως ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Νέας Ιωνίας αναφέρθηκε στην εικόνα παρακμής και εγκατάλειψης που αποπνέει η πόλη λέγοντας ότι: «Τα χρόνια της κρίσης –και θα το πω ξέροντας πως στενοχωρώ μερικούς- η Νέα Ιωνία πέρασε (και περνάει ακόμη) τη δική της παρακμή. Με πρόσχημα τη γενική ύφεση της χώρας  οι δομές της πόλης μας εγκαταλείφθηκαν, τα έργα σταμάτησαν και οι συντηρήσεις αρκέστηκαν σε μπαλώματα. Όμως ως εδώ.. Είναι καιρός να ανασυντάξουμε δυνάμεις και να κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια: η Νέα Ιωνία χρειάζεται άμεσα μία δυναμική επανεκκίνηση.  Σηκώνουμε το κεφάλι και ορθώνουμε το ανάστημα, αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε όσα πραγματικά αξίζει η Νέα Ιωνία. Δηλαδή: Ένα Άλμα Ανάπτυξης που θα αλλάξει τις ζωές μας».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Παναγιώτης Μανούρης αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις και στον διάλογο με τους τοπικούς κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς που έκανε η παράταξή του, προκειμένου να περιλάβει τις προτάσεις τους στο πρόγραμμα που καταρτίζει. «Η Νέα Ιωνία –είπε- χρειάζεται ένα στιβαρό άλμα ανάπτυξης. Μία γέφυρα, που θα χτιστεί γρήγορα και θα την μεταφέρει από το τέλμα και την εγκατάλειψη, στην ανάπτυξη και την σύγχρονη πραγματικότητα των πόλεων, που αλληλεπιδρούν φιλικά με τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Και όλοι εμείς πρέπει να φανούμε αντάξιοι κληρονόμοι της ιστορικής μας μνήμης και των Αλησμόνητων Πατρίδων. Πρέπει να θυμόμαστε πως σχεδόν ένα αιώνα πριν, οι πρόσφυγες ήρθαν εδώ και μέσα από την τραγωδία της Μικρασιατικής καταστροφής έφτιαξαν με όλο το μεράκι τους ένα τόπο προόδου και προκοπής. Ένα τόπο, που δεν δικαιούμαστε να αφήνουμε να μαραζώνει».

Ολοκληρώνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του, ο υποψήφιος δήμαρχος είπε: «Ως άνθρωπος των έργων, σήμερα στέκομαι με αίσθηση καθήκοντος και ευθύνης ενώπιον σας και σας παρουσιάζω  τους ανθρώπους που είναι στο πλευρό μου και μαζί σκοπεύουμε να αλλάξουμε την πόλη. Ένα όμορφο ταξίδι ξεκινά, τόσο για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους μου όσο και για τους συνεργάτες μου. Κοιτάμε το μέλλον με αποφασιστικότητα και σας θέλουμε όλους μαζί μας. Μόνο έτσι θα ξαναφτιάξουμε την πόλη μας. Με Δημιουργία και Αλληλεγγύη».

Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού, που έχουν επιλεγεί –όπως είπε ο κ. Παναγιώτης Μανούρης- με κριτήρια εμπειρίας και κατάρτισης, ηλικιακής και γεωγραφικής κάλυψης και εκπροσωπούν αναλογικά ολόκληρη τη Νέα Ιωνία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet