Στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία ο Αδ. Γεωργιάδης με βολές… εξ αριστερών
Κοινωνία

Στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία ο Αδ. Γεωργιάδης με βολές… εξ αριστερών

Με αφορμή την επαναλειτουργία του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία. Παρόντες η διοικητήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη, ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Τομπούλογλου και ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ Γιώργος Παπαδημητρίου, διοικητές, το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ, αλλά και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Υγείας, αφού πρώτα ξεναγήθηκε στους χώρους του φαρμακείου και συνομίλησε με εργαζόμενους και ασθενείς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δεσμεύομαι ως υπουργός Υγείας ότι σε κάθε πρόβλημα που αφορά την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, θα είμαστε παρόντες για να δίνουμε λύσεις. Θέλουμε ο ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ να απολαμβάνει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη και τον δήμαρχο της Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη που υποστήριξαν αυτή την πρωτοβουλία, αλλά και τον δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Τομπούλογλου που βρίσκεται εδώ, καθώς το φαρμακείο εξυπηρετεί όχι μόνο την περιοχή της Νέας Ιωνίας, αλλά και της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και του Ηρακλείου. Ο κόσμος μπορεί να έρχεται εδώ και να παίρνει τα φάρμακά του χωρίς να ταλαιπωρείται. Γιατί τελικά το μείζον είναι να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης».

Ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας για την άριστη συνεργασία τους. Τόνισε ότι ο υπουργός έκανε πράξη τη δέσμευση που είχε δώσει στον ίδιο σχετικά με την εξεύρεση λύσης ώστε να παραμείνει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Νέα Ιωνία, καθώς εξυπηρετεί ανθρώπους σε πολύ μεγάλη ανάγκη και ήταν υποχρέωση όλων των εμπλεκομένων ώστε να επιστρέψει στη Νέα Ιωνία.

ΚΚΕ: Αντί να απολογηθεί, ο κ. Γεωργιάδης επιστρέφει στον «τόπο του εγκλήματος»

Όμως, η επίσκεψη του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε αντιδράσεις και οξύτατες ανακοινώσεις από το ΚΚΕ και από τη Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), που τονίζουν ότι το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία έκλεισε και μεταφέρθηκε στην Αγία Παρασκευή με απόφαση της κυβέρνησης, η οποία, έπειτα από πιέσεις, υπαναχώρησε.

Η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Ο ανεκδιήγητος υπουργός Υγείας της Ν.Δ., Άδ. Γεωργιάδης, τελικά το είπε και το έκανε, δηλαδή έφτασε στον πάτο της αυτογελοιοποίησης. Ήρθε σήμερα, πρωί – πρωί και ανειδοποίητα, σαν τον κλέφτη, στον “τόπο του εγκλήματος” στο Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας, από εκεί δηλαδή που πριν 6 μήνες η δική του κυβέρνηση μέσα σε μια νύχτα πήρε το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ και το μετέφερε στην Αγία Παρασκευή.

Αντί, λοιπόν, να απολογηθεί απέναντι στον λαό της Νέας Ιωνίας και των γύρω δήμων για την ταλαιπωρία που επέβαλε σε βαριά ασθενείς συνανθρώπους μας, θέλησε -όχι τυχαία, παραμονή ευρωεκλογών- να εμφανιστεί μπροστά στο φαρμακείο που ο ίδιος και η πολιτική του έδιωξε από το Κέντρο Υγείας. Κέντρο Υγείας, που –θυμίζουμε- είναι υποστελεχωμένο και σε μόνιμη ανασφάλεια εδώ και χρόνια, ακόμη και για το πού θα στεγάζεται.

Ενημερώνουμε τον Γεωργιάδη πως ο λαός της Νέας Ιωνίας έχει και μνήμη και κρίση. Στις 9 Ιούνη θα στείλει αγωνιστικό και περήφανο μήνυμα αντίστασης στην πολιτική που υποβαθμίζει την Υγεία, δυναμώνοντας ακόμα πιο πολύ το ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα που έχει ασταμάτητα αναδείξει τα τεράστια προβλήματα του Κέντρου Υγείας και έχει αγωνιστεί για την επίλυσή τους.

Το ΚΚΕ καλεί τα σωματεία και τους φορείς της πόλης να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, γιατί μόνο οι κινητοποιήσεις που έγιναν ήταν η αιτία για να μαζευτεί ο υπουργός και να γυρίσει πίσω το φαρμακείο. Αυτό φοβούνται, αυτό υπολογίζουν, άρα να μεγαλώσουμε τον φόβο τους, διεκδικώντας ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας, πλήρως στελεχωμένο και αναβαθμισμένο.

Υ.Γ. Το απαραίτητο ντεκόρ στον υπουργό, δηλαδή ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, απλά προστίθεται στον κατάλογο όσων δίνουν άλλοθι και ξεπλένουν την αντιλαϊκή πολιτική. Ή, όπως λέει ο λαός μας, δείξε μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι…»

Λαϊκή Ενότητα: «Εγκαίνια» στο Φαρμακείο που λειτουργεί εδώ και χρόνια!

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Τ.Ο. Νέας Ιωνίας – Μεταμόρφωσης – Ηρακλείου – Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας έχει ως εξής:

«Αποκαλυπτική της διάλυσης που έχει οδηγήσει η κυβέρνηση της ΝΔ τη δημόσια υγεία είναι η ενέργεια του υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη να “εγκαινιάσει” το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία, το οποίο λειτουργεί επί σειρά ετών! Το φαρμακείο έκλεισε στις 24 Ιανουαρίου 2024, με υπουργό τον κ. Γεωργιάδη και ξανάνοιξε στις 15 Μαΐου 2024 μετά τη μεγάλη πίεση σωματείων, φορέων και δημοτικών συμβουλίων της περιοχής.

Είναι λογικό η κυβέρνηση της κατεδάφισης της δημόσιας υγείας, της εισόδου ιδιωτών στα δημόσια νοσοκομεία, των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων να αναζητά κάτι ως αντίβαρο. Το ότι “εγκαινιάζουν” αυτό που οι ίδιοι έκλεισαν και ξανάνοιξαν μετά την κατακραυγή είναι αποκαλυπτικό της πολιτικής τους.  Είναι, δε, τόσο αδίστακτοι που είναι ικανοί να κλείσουν και το “Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο” – Αγία Όλγα, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να το ξαναεγκαινιάσουν

Η Ενωτική Πρωτοβουλία – ΜεΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά αγωνίζεται και διεκδικεί δημόσια υγεία δωρεάν, προσβάσιμη σε όλους, με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Με γιατρούς με αποκλειστική απασχόληση στο δημόσιο νοσοκομείο και όχι παρόχους ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας.

Το εφιαλτικό, ακραία νεοφιλελεύθερο, όραμα της κυβέρνησης είναι η διάλυση του ΕΣΥ, και το άνοιγμα της “πίτας” των υπηρεσιών υγείας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις – γνωστών κολοσσών και ο κ. Γεωργιάδης πρωτοστατεί στην υλοποίησή του. Δεν θα ζήσουμε σε μια χώρα που θα έχει άμεση και πλήρη περίθαλψη μόνο όποιος-α έχει τα χρήματα να την πληρώσει. Να χτίσουμε τείχος προστασίας στο ΕΣΥ και της δωρεάν πρόσβασης στη δημόσια υγειονομική περίθαλψη! Αυτό μόνο το λαϊκό κίνημα μπορεί να το διασφαλίσει».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet