Έκθεση φωτογραφίας «Το ταξίδι αλλιώς» στο «Παναιτώλιο»
Πολιτισμός

Έκθεση φωτογραφίας «Το ταξίδι αλλιώς» στο «Παναιτώλιο»

Έκθεση Φωτογραφίας του Πέτρου Τριανταφυλλίδη με τίτλο «Το ταξίδι αλλιώς» θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 1η έως την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, στον πολιτιστικό χώρο «Παναιτώλιο» στην πλατεία Παναιτωλίου στην Αλσούπολη Νέας Ιωνίας Αττικής.

Έκθεση Φωτογραφίας «Το ταξίδι αλλιώς»

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017 στις 7 το απόγευμα.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 18:30 έως τις 21:00.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Λίγα λόγια για την έκθεση και τον φωτογράφο

Μια «αλλιώτικη» ματιά στην καθημερινή ζωή διαφορετικών πολιτισμών, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέσα από την αρχέγονη έννοια της ανάγκης. Ταξίδι στη μαγεία του κόσμου, που αποκαλύπτεται σταδιακά στον υποψιασμένο ταξιδιώτη, μέσα από την ανθρώπινη επικοινωνία και την παρατήρηση, αφιερωμένο στην «ξεχασμένη» έννοια του ανθρώπου. Περιπλάνηση στο άγνωστο και το απρόβλεπτο, που θέτει σε αμφισβήτηση τον δυτικό τρόπο σκέψης και μας επιστρέφει στις βασικές έννοιες της απλότητας, της αυτάρκειας και της μυσταγωγίας της παρατήρησης.

Ο Πέτρος Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Είναι μέλος της ΕΦΕ (Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας) και ασχολείται με την ταξιδιωτική φωτογραφία από το 1987. Η έκθεση αυτή είναι η τρίτη ατομική του με ταξιδιωτικά θέματα. Έχει πάρει μέρος και σε τρεις ακόμη ομαδικές εκθέσεις, ενώ φωτογραφίες του έχουν βραβευθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.Η ανάγκη του να γνωρίσει και να επικοινωνήσει με άλλους λαούς και διαφορετικές κουλτούρες, σε ένα «αλλιώτικο» βαθύ και ουσιαστικό επίπεδο, τον οδήγησε σε ένα οδοιπορικό, μέσα από 117 χώρες, που ήδη φτάνει τα 30 χρόνια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet