Έντονα συναισθήματα στην παράσταση «Οδός 19, αριθμός 15»
Πολιτισμός

Έντονα συναισθήματα στην παράσταση «Οδός 19, αριθμός 15»

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν οι θεατρικές παραστάσεις των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ιωνικές Μέρες Τέχνης και Πολιτισμού» για το 2019 που διοργανώνει ο Δήμος Νέας Ιωνίας.

Ο κύκλος των παραστάσεων ξεκίνησε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 στον κατάμεστο Δημοτικό Κινηματογράφο Νέας Ιωνίας «Αστέρας» με το θεατρικό έργο – ντοκουμέντο «Οδός 19, αριθμός 15: η προσφυγική Ελευθερούπολη και η περίπτωση Μουταλάσκη» σε ερμηνεία της Νένας Μεντή, σε κείμενο-σκηνοθεσία της Παρασκευής Καλογεράκη, σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕΜΙΠΟ) και την πολύτιμη συνεισφορά του προέδρου του, Λουκά Χριστοδούλου.

Ο αγώνας επιβίωσης μίας εργάτριας στη Μουταλάσκη, της Κλειούς Χατζηαλέξη, τα βαθιά χαραγμένα τα σημάδια του βίαιου ξεριζωμού, οι άγνωστες ιστορίες από την προσφυγική Ελευθερούπολη συγκίνησαν και ανέσυραν μνήμες στους θεατές.

Με ένα σύντομο καλωσόρισμα η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Επιλέξαμε με τον κ. Λουκά Χριστοδούλου το συγκεκριμένο έργο διότι για εμάς η Ελευθερούπολη είναι η ψυχή και η ζωή της Νέας Ιωνίας μας. Είναι η Ελευθερούπολη, που για μένα και για τον Λουκά και για πολλούς άλλους από δω, είναι ο τόπος, η πόλη που γεννηθήκαμε και έχουμε τις ρίζες μας και τις μνήμες μας», ενώ έκλεισε επισημαίνοντας: «Θέλω να υποσχεθώ σε όλους εσάς ότι η ποιοτική αναβάθμιση των πολιτιστικών δρωμένων του Δήμου μόλις ξεκίνησε και αδιαπραγμάτευτος στόχος μας είναι να συνεχιστεί καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας μας».

Τη θεατρική παράσταση παρακολούθησαν ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Κουλούρης, οι αντιδήμαρχοι Γκέλυ Σακαλόγλου, Ελένη Χατζή, η κ. Ελένη Αλατσίδου, ο κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο κ. Αντώνης Καρβουνιάρης, ο πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ, κ. Λουκάς Χριστοδούλου, πλήθος εκπροσώπων φορέων και σωματείων της πόλης και ο τοπικός Τύπος.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου Νέας Ιωνίας δίνει συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης η οποία θα επαναληφθεί σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, και ώρα 21:00 στο Δημοτικό Κινηματογράφο Νέας Ιωνίας «ΑΣΤΕΡΑΣ».

Η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Με την καθηλωτική ερμηνεία της Νένας Μεντή, τις συγκινητικές μαρτυρίες της Κλειούς Χατζηαλέξη, εργάτριας της κλωστοϋφαντουργίας Μουταλάσκη, τη σκηνοθετική ματιά της Παρασκευής Καλογεράκη και το ανέκδοτο υλικό του προέδρου του ΚΕΜΙΠΟ, Λουκά Χριστοδούλου, ξεκίνησαν οι θεατρικές παραστάσεις στο πλαίσιο του θεσμού «Ιωνικές Μέρες Τέχνη & Πολιτισμού 2019» του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Το θεατρικό έργο – ντοκουμέντο «Οδός 19, αριθμός 15: η προσφυγική Ελευθερούπολη και η περίπτωση Μουταλάσκη» μας πλημμύρισε με έντονα συναισθήματα και συγκίνησε τους θεατές με δάκρυα πονεμένα και αβίαστα να κυλούν για να ξεπλύνουν τον πόνο τους.

Με τον Λουκά επιλέξαμε το συγκεκριμένο έργο διότι είναι η ψυχή και η ζωή της πόλης μας. Η προσφυγική Ελευθερούπολη που για εμάς είναι οι ρίζες, οι μνήμες, όλη μας η ζωή!

Σας περιμένουμε κι απόψε!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet