Εντυπωσιακή η «Γειτονιά των Θαυμάτων» για τα 100 χρόνια της Νέας Ιωνίας
Πολιτισμός

Εντυπωσιακή η «Γειτονιά των Θαυμάτων» για τα 100 χρόνια της Νέας Ιωνίας

Με μια εντυπωσιακή και συγκινητική μουσική βραδιά με θέμα «Η Γειτονιά των Θαυμάτων», ο Δήμος Νέας Ιωνίας τίμησε την εκατονταετηρίδα του, στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, όπου παρέστη πλήθος επισήμων και χιλιάδες κόσμου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέσα από ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα οι καλλιτέχνες Κώστας Μακεδόνας, Μπάμπης Βελισσάριος και Χριστιάνα Γαλιάτσου, οι αφηγητές Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Πασχάλης Τσαρούχας, με τη συμμετοχή 350 εθελοντών, παρουσίασαν ένα υπερθέαμα με τραγούδια, χορούς και μοναδικές εικόνες από τα εντυπωσιακά video art του Νίκου Σούλη με ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της Νέας Ιωνίας.

Η βραδιά ξεκίνησε με την είσοδο στο χώρο του Σταδίου των λαμπαδηδρόμων, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΚΕΜΙΠΟ Λουκά Χριστοδούλου, που μετέφεραν τη φλόγα από το σημείο του θεμέλιου λίθου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων, με μια μεγάλη Λαμπαδηδρομία Μνήμης, που γνώρισε την αποθέωση τόσο στις γειτονιές της πόλης όσο και κατά την είσοδό της στο κατάμεστο Δημοτικό Στάδιο.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Αθανάσιος Ραφτόπουλος. Στον χαιρετισμό της, η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, έκανε ιδιαίτερη μνεία στα ανεξίτηλα σημάδια που άφησε η Νέα Ιωνία στη νεότερη ελληνική ιστορία και έκλεισε δηλώνοντας «100 χρόνια ζωής και συνεχίζουμε για να δώσουμε δύναμη και προοπτική στον τόπο, στις προσδοκίες σας, στα όνειρά σας». Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, κ. Γαβριήλ, απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό και μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για τη λαμπερή ιστορία της Νέας Ιωνίας, εξαίροντας συνάμα το έργο του Δήμου και των συντελεστών της εορτής για την οργάνωση μιας ιστορικής βραδιάς για την πόλη.

Να σημειωθεί ότι καθοριστικό ρόλο στην παράσταση και την αναβίωση της «γειτονιάς», διαδραμάτισαν 350 εθελοντές-δημότες από πολλούς συλλόγους – φορείς, ενώ η βραδιά σφραγίστηκε με το αισιόδοξο μήνυμα της δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου: «100 χρόνια δημιουργίας! 100 χρόνια ζωής και αγώνων! 100 χρόνια Νέα Ιωνία στο χθες το σήμερα και το αύριο! 100 χρόνια και συνεχίζουμε γιατί εμείς και μπορούμε και θέλουμε!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet