Η Νέα Ιωνία γέμισε από δρομείς για τις «Ιωνικές Μέρες Τέχνης και Πολιτισμού 2021»
Πολιτισμός

Η Νέα Ιωνία γέμισε από δρομείς για τις «Ιωνικές Μέρες Τέχνης και Πολιτισμού 2021»

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ιωνικές Μέρες Τέχνης και Πολιτισμού 2021», πραγματοποίησε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου αγώνα δρόμου «στη Μνήμη των Μικρασιατών προσφύγων που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στη Ν. Ιωνία, Ν. Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα μετά το 1922».

Η δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Δ. Θωμαΐδου, ανέφερε σχετικά: «Μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, τον 6ο Αγώνα Δρόμου “Στις Γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων”, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2021”, φιλοξένησε με επιτυχία, χαρά και συγκίνηση η Νέα Ιωνία μας, θεσμό αφιερωμένο στη μνήμη των πρώτων προσφύγων που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, στη Νέα Ιωνία μας, στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη Νέα Χαλκηδόνα.

»Για μία ακόμη χρονιά η πόλη μας γέμισε παιδικά χαμόγελα, αλλά και δρομείς κάθε ηλικίας που έτρεξαν μέσα στις συνοικίες όπου εγκαταστάθηκαν μετά το 1922 οι Μικρασιάτες πρόσφυγες, τιμώντας έτσι τις ρίζες και το παρελθόν μας, αλλά και μεταδίδοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον μας.

»Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους δρομείς για τη συμμετοχή τους, όπως τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνος και τον δήμαρχο, Γιάννη Βούρο, για την άψογη συνδιοργάνωση, τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του Δήμου μας, το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού και τον πρόεδρο, Λουκά Χριστοδούλου, για τον άρτιο συντονισμό, τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Νέας Ιωνίας “ΑΝΑΤΟΛΗ”, τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία για την ασφαλή διέλευση δρομέων και ρύθμιση κυκλοφορίας, τους εθελοντές των πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στη μεγάλη αθλητική γιορτή της πόλης μας, αποδεικνύοντας ότι με ομαδική δουλειά και προσήλωση, η Νέα Ιωνία μπορεί να πετύχει ακόμη περισσότερα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet