Η Νέα Ιωνία τίμησε τον αείμνηστο ηθοποιό και καλλιτέχνη Νίκο Ξανθόπουλο
Πολιτισμός

Η Νέα Ιωνία τίμησε τον αείμνηστο ηθοποιό και καλλιτέχνη Νίκο Ξανθόπουλο

Σε μια μεγάλη γιορτή για τη Νέα Ιωνία, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή της, ο Δήμος Νέας Ιωνίας και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) τίμησαν, με ένα φανταστικό μουσικό αφιέρωμα, τον αείμνηστο Ιωνιώτη ηθοποιό και καλλιτέχνη Νίκο Ξανθόπουλο, ο οποίος έφυγε από κοντά μας στις αρχές του έτους.

Σε μια ιστορική μουσική βραδιά για τον πολιτισμό της πόλης, παρουσιάστηκε η ζωή και το έργο του Νίκου Ξανθόπουλου, μίλησαν άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του, προβλήθηκαν αποσπάσματα από τις επιτυχίες του, ακούστηκαν μεγάλες ερμηνείες του, παρουσία των παιδιών του.

Σε έντονο κλίμα συγκίνησης, η δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου τόνισε ότι ο Νίκος Ξανθόπουλος, «εκείνα τα δύσκολα χρόνια, ενσάρκωνε την πονεμένη γενιά και υπήρξε η προσωποποίηση της φτώχειας, του πόνου, της αδικίας αλλά και της δύναμης, της υπομονής και της τιμιότητας. Γι’ αυτό τον λατρέψαμε, τον βάλαμε στην καρδιά μας και πλέον θα κρατούμε ζωντανή την εικόνα του, ως έναν από τους πιο δημοφιλείς κινηματογραφικούς ήρωες όλων των εποχών, καθώς και το αγαπημένο παιδί του λαού».

Στο ιδιαίτερο αφιέρωμα παραβρέθηκαν τα παιδιά του Νίκου Ξανθόπουλου, στα οποία απένειμε τιμητική πλακέτα η δήμαρχος και η πρόεδρος του ΟΠΑΝ Γεωργία Μπίμη – Ιωάννου, ενώ συγκινητικές μαρτυρίες μοιράστηκαν άνθρωποι που έζησαν και συνεργάστηκαν μαζί του.

Στην κατάμεστη πλατεία Παναιτωλίου, στην Αλσούπολη, εκατοντάδες κόσμου απήλαυσαν μεγάλες επιτυχίες της εποχής από τους καλλιτέχνες Νανά Δόμβρου – τραγούδι, Στέλλα Καρύδα – τραγούδι, Δημήτρη Ρέπα – τραγούδι, μπουζούκι, Δημήτρη Καρασαβίδη – τραγούδι, ποντιακή λύρα, Βαγγέλη Σαραντίδη – μπουζούκι, βιολί, τραγούδι, Στέλιο Καρύδα – κιθάρα, Γιώργο Παπιώτη – κρουστά, Δέσποινα Παναγιωταρά – σαντούρι και Δημήτρη Παπαδάμη – ακορντέον.

Συμμετείχε επίσης η 9μελής λαϊκή ορχήστρα και τραγουδιστές, καθώς και η χορωδία παραδοσιακού και λαϊκού τραγουδιού ΟΠΑΝ, υπό τη μουσική επιμέλεια του Βαγγέλη Σαραντίδη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την εκδήλωση προλόγισε η κ. Τάνια Κουμπή, ενώ προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό κατόπιν ευγενικής παραχώρησης από την κ. Βάσω Κυριακίδου και τέλος τον σχεδιασμό της αφίσας και την ευθύνη των προβολών είχε ο Δημήτρης Βάρβογλης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Αθλητισμού Αττικής Βασίλης Γιαννακόπουλος, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αγγελική Σακκαλόγλου, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Ελένη Χατζή, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνης Καρβουνιάρης, ο δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Αποστολόπουλος, η πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ Ελένη Γρίβα, η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αγγελική Δούκα, εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet