Οι «Ιωνικές Μέρες Τέχνης και Πολιτισμού» επιστρέφουν στη Νέα Ιωνία
Πολιτισμός

Οι «Ιωνικές Μέρες Τέχνης και Πολιτισμού» επιστρέφουν στη Νέα Ιωνία

Οι «Ιωνικές Μέρες Τέχνης και Πολιτισμού 2021» επιστρέφουν στη Νέα Ιωνία, από τις 19 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, με έναν μήνα γεμάτο σπουδαίες νύχτες πολιτισμού και καθημερινή εναλλαγή προγράμματος, που περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, ιστορικές ημερίδες, καθώς παιδικές εκδηλώσεις και αθλητικές δραστηριότητες.

Στο φετινό πρόγραμμα έχουν ενταχθεί σημαντικές εκδηλώσεις από φορείς αδιαμφισβήτητης αξίας, όπως το μουσικό αφιέρωμα στον Ιωνιώτη Στέλιο Καζαντζίδη, επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στους Μικρασιάτες πρόσφυγες, αφιερώματα στη Νέα Ιωνία του χθες, αλλά και ιδιαίτερες αθλητικές δραστηριότητες για τα παιδιά, το αύριο της πόλης.

Σε μήνυμά της για την έναρξη του θεσμού η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, σημειώνει:

«Με τις καρδιές μας γεμάτες προσμονή, ελπίδα και αισιοδοξία σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις “Ιωνικές Μέρες Τέχνης και Πολιτισμού 2021”, στον μεγαλύτερο πολιτιστικό θεσμό της Νέας Ιωνίας μας, το ζωντανό κομμάτι της ταυτότητας της πόλης μας και των ανθρώπων της. Ενώνουμε τις απαρχές της πόλης μας με τη σημερινή της φυσιογνωμία και προσβλέπουμε στο μέλλον της μέσα από την τέχνη του λόγου και της μουσικής!

»Μετά από σχεδόν δύο χρόνια η πόλη μας αρχίζει να ξαναβρίσκει, με σύνεση και πιστή τήρηση των κανόνων ασφάλειας, τους καθημερινούς ρυθμούς της. Οι Ιωνιώτες και οι Ιωνιώτισσες έχουμε ανάγκη τον πολιτισμό, έχουμε ανάγκη να ανταμώσουμε ξανά στις γειτονιές μας, έχουμε ανάγκη να τιμήσουμε την ιστορία και τη μνήμη των ανθρώπων της Νέας Ιωνίας, μιας πόλης σταυροδρόμι των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού.

»Σας καλούμε να μοιραστούμε, να συμμετάσχουμε και να αναδείξουμε μαζί το φως που αντανακλά κάθε ημέρα του ιστορικού θεσμού δίνοντας ζωή, αγάπη, δύναμη και προοπτική στην πόλη μας».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet